Noi acuzaţii de abuz sexual aduse lui Steven Seagal şi Anthony Anderson, analizate de procurori

Noi acuzaţii de abuz sexual aduse actorilor Steven Seagal şi Anthony Anderson şi producătorului de film Harvey Weinstein sunt analizate de Procuratura din Los Angeles, SUA, potrivit Reuters.

166 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de abuz sexual aduse lui Steven Seagal şi Anthony Anderson, analizate de procurori

Noi acuzaţii de abuz sexual aduse lui Steven Seagal şi Anthony Anderson, analizate de procurori

În prezent, şase anchete privind abuzuri sexuale care ar fi fost săvârşite de Weinstein sunt deschise de Procuratura din Los Angeles, care, însă, nu a oferit informaţii despre acestea.

Până în prezent, Weinstein a fost pus sub acuzare, pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, în cazurile a trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

De la debutul mişcării #MeToo, numeroase personalităţi din mediul de afaceri, politică şi divertisment au fost acuzate de diverse forme de abuz sexual, carierele multora încheindu-se abrupt.

Steven Seagal, în vârstă de 66 de ani, star al unor filme precum "Sechestraţi în larg/ Under Siege", a primit cetăţenia rusă în 2016, iar, la începutul acestei luni, a fost numit emisar special al Rusiei în Statele Unite ale Americii pe probleme umanitare.

În ultimele luni, Seagal a fost acuzat de mai multe femei de comportament sexual nepotrivit. Astfel, în martie, două femei l-au acuzat de viol pe Seagal, una spunând că fapta a avut loc în 1993, cealaltă, în 2002, pe când ea avea 17 ani.

Şi actriţa Portia de Rossi, soţia realizatoarei TV Ellen DeGeneres, l-a acuzat că, în timpul unui casting, i-a desfăcut fermoarul pantalonilor. Acuzaţii de hărţuire sexuală i-a adus şi actriţa Julianna Margulies, starul serialului "The Good Wife".

În ceea ce îl priveşte pe Anderson, în vârstă de 47 de ani, primele acuzaţii au apărut în presa americană în luna iulie.

O femeie care s-a ocupat de catering pentru un eveniment organizat de actor l-a acuzat pe starul serialului "Black-ish" - rol pentru care, luna trecută, acesta a fost nominalizat la premiile Emmy - de atac sexual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici