Noi decese cauzate de gripă | Un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit în Argeş/ Încă o victimă, în Mureş

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 55, după ce un bărbat în vârstă de 43 de ani din judeţul Argeş a murit.

2670 afișări
Imaginea articolului Noi decese cauzate de gripă | Un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit în Argeş/ Încă o victimă, în Mureş

Încă o persoană a murit de gripă. Ultima victimă este un bărbat din Argeş în vârstă de 43 de ani

Potrivit unui conumicat transmis, miercuri, de DSP Argeş, miercuri a fost confirmat al doilea caz de deces din cauza gripei în judeţ.

Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Dărmăneşti, confirmat cu virus gripal AH1, aflat în evidenţele medicale cu hepatită virus B cu agent D, nevaccinat antigripal.

În total, în judeţul Argeş au fost confirmate 66 de cazuri de gripă, din care 51 cu virus gripal AH1. Niciunul dintre pacienţii confirmaţi cu gripă nu a fost vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri dimineaţă, epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi erau 54 de decese din cauza bolii.

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, Sorina Pintea precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unităţile sanitare, în special în secţiile cu risc.

Încă un deces, în Mureş

Un bărbat de 59 de ani, din judeţul Mureş, care avea mai multe afecţiuni, a murit din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precizând că victima nu era vaccinată antigripal. Numărul desecelor a ajuns la 56.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă, miercuri, că un bărbat de 59 de ani, din judeţul Mureş, a murit din cazua gripei. Victima avea mai multe condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 24 ianuarie.

Astfel, numărul deceselor cauzate de virsurul gripal, din acest sezon, a ajuns la 56.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt peste 50 de decese din cauza bolii.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici