Noi detalii despre tragedia de la Victor Babeş. Raed Arafat: Am aflat la 17.00. Am vorbit cu Vlad Voiculescu la 18.00

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni noaptea, că a aflat despre tragedia de la Spitalul „Victor Babeş” după ora 17.00 şi a fost sunat de ministrul Sănătăţii după ora 18.00.

2038 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre tragedia de la Victor Babeş. Raed Arafat: Am aflat la 17.00. Am vorbit cu Vlad Voiculescu la 18.00

Noi detalii despre tragedia de la Victor Babeş. Arafat: Am aflat la 17.00. Am vorbit cu Vlad Voiculescu la 18.00

Raed Arafat a fost întrebat într-o conferinţă de presă la ce ora a aflat de faptul că TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeş” s-a defectat.

„Iniţial am aflat în jurul orei 17.20 că este o problemă. Ulterior am aflat că există pacienţi în stop şi mai târziu - nu pot să vă spun ora exactă - am aflat că există trei pacienţi în stop cardiac”, a spus Arafat.

După acest moment a fost înştiinţată Poliţia Omoruri, iar oamenii legii au mers la Spital pentru a investiga.

„Nu ştiu ora la care a fost înştiinţată Poliţia, dar personal am vorbit cu adjunctul Poliţiei Capitalei, cu domnul Gavriş. Ştia deja ceea ce s-a întâmplat. Mi-a spus că se pregăteşte echipă să meargă acolo şi echipa a mers acolo”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a precizat că după ce aparatele de ATI s-au oprit s-a început ventilaţie manuală, pe balon: „Pentru ce au făcut cadrele medicale eu nu am niciun dubiu că au făcut tot posibilul să prevină pierderea de vieţi”.

Întrebat la ce oră a fost anunţat ministrul Sănătăţii despre situaţia de la „Victor Babeş”, şeful DSU a spus că Vlad Voiculescu l-a sunat în jurul orei 18.00.

„Eu mai degrabă pot să spun că dânsul m-a sunat prima dată şi nu am sunat în alte părţi. Eram în discuţii să văd că situaţia este sub control. Dânsul m-a sunat dar după ora 18.00. M-a sunat şi am explicat toată situaţia care este şi în ce situaţie ne aflăm. Deja era anunţat şi noi l-am informat până la ce nivel am ajuns, toate aceste aspecte”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că a primit sute de apeluri telefonice, însă nu a răspuns decât celor care aveau legătură cu tragedia de la „Babeş”, explicând, astfel, de ce, timp de trei ore, până după ora 20.00, nicio autoritate nu a confirmat tragedia de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Telefonul meu a sunat poate din 10 în 10 secunde. Nu am răspuns decât la telefoanele care erau corelate direct cu incidentul. În momentul în care avem situaţie de urgenţă rolul nostru principal este să gestionăm situaţia, chiar dacă suntem în birou sau în altă parte. A fost pregătit un comunicat care a fost dat, dar răspunsul la telefoane în timpul situaţiilor de urgenţă (...) dacă stăteam la telefon să răspund la toate cu siguranţă nu mai aveam ce face de a discuta cu colegii, de a găsi soluţii, de a vedea ce fac. E un lucru care este normal oriunde. Nu poţi în timpul urgenţei să răspunzi la toate telefoanele decât dacă stai undeva şi pe aceasta şi alţii se ocupă de toată situaţia. Eram în legătură cu managera Spitalului, la un moment dat cu domnul ministru Voiculescu. Normal că am discutat cu premierul cu domnul premier, cu domnul ministru Bode”, a mai explicat şeful DSU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici