Noi funcţionalităţi adăugate de STS în platforma de programare la vaccinare

  • CNCAV a anunţat luni că STS a adăugat noi funcţionalităţi în platforma de programare la vaccinare.
  • Acestea se referă la programarea pentru booster a persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson şi la programarea la doza a 3-a a persoanelor imunocompromise.
1230 afișări
Imaginea articolului Noi funcţionalităţi adăugate de STS în platforma de programare la vaccinare

Noi funcţionalităţi adăugate de STS în platforma de programare la vaccinare

Potrivit CNCAV, începând de luni, persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson li se poate administra doza de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). Opţional, la cerere, beneficiarii vaccinaţi cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Astfel, în sprijinul beneficiarilor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a optimizat aplicaţia RoVaccinare şi a implementat două funcţionalităţi noi, respectiv:

  • posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson; Singura condiţie pentru programare prin platformă la rapel (booster) pentru persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson este să fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze.
  • programarea automată la doza a 3-a (suplimentară), pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

CNCAV anunţă că persoanele imunocompromise care au o recomandare medicală pentru administrarea unei scheme de vaccinare formată din 3 doze cu unul dintre vaccinurile ARN messager
(Pfizer sau Moderna) se programează în platforma informatică urmând paşii standard pentru primele doze, iar la administrarea dozei în centrul de vaccinare vor fi înscrişi în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) într-o categorie distinctă.

Ulterior, după administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru această categorie specială de persoane, platforma de programare va genera automat o programare pentru doza 3 suplimentară, la un interval de 28 de zile.

Programarea pentru doza 3 suplimentară se poate vizualiza, anula sau reprograma din platforma RoVaccinare de către fiecare beneficiar.

De asemenea, CNCAV transmite că pentru persoanele cu schemă completă formată din 3 doze, se poate administra doza 4 (booster) la un interval de 180 de zile de la doza 3.

Persoanelor cărora li se administrează aceste doze li se vor putea genera certificate noi din platforma Certificate Covid în care să fie prezentat numărul actualizat de doze administrate.

„Recomandăm persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson să îşi genereze certificatul digital UE privind COVID-19 înainte de efectuarea dozei de rapel cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, fiindcă valabilitatea certificatelor care au înscrisă cea de a doua doză Pfizer sau Moderna, pe teritoriul României, începe după 10 zile de la data vaccinării”, a mai anunţat CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici