Noi imagini de la accidentul feroviar din Olt: Linia ferată, distrusă pe zeci de metri. Traficul ar putea fi reluat peste o săptămână

  • Linia ferată este distrusă pe zeci de metri după ce 15 vagoane ale unui tren privat de marfă, încărcat cu grâu, au deraiat în zona localităţii Stoeneşti din Olt
  • Traficul feroviar ar putea fi reluat peste o săptămână
  • Între Caracal şi Drăgăneşti-Olt, călătorii sunt transportaţi cu autobuze puse la dispoziţie de către CFR
9455 afișări
Imaginea articolului Noi imagini de la accidentul feroviar din Olt: Linia ferată, distrusă pe zeci de metri. Traficul ar putea fi reluat peste o săptămână

Olt: Linia ferată, distrusă pe zeci de metri în urma deraierii unui tren cu grâu

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că din cele 15 vagoane deraiate, 5 sunt răsturnate pe celălalt fir, circulaţia fiind blocată în totalitate. Potrivit prefectului de Olt, linia ferată a fost distrusă pe zeci de metri în urma deraierii.

La faţa locului este o comisie de anchetă care încearcă să afle cauzele care au dus la producerea incidentului feroviar.

Între Caracal şi Drăgăneşti-Olt, călătorii sunt transportaţi cu autobuze puse la dispoziţie de către CFR.

„Eu sunt chiar aici. Se desfăşoară cercetări pentru a se stabili cauza de producere a evenimentului. Este traficul feroviar oprit între Drăgăneşti-Olt şi Caracal. Pasagerii care sunt în gări se transbordează auto şi s-a deviat traficul feroviar de la Costeşti, către Slatina spre Craiova. Am vorbit cu directorul CFR Infrastructură şi nu se poate estima o dată precisă la care va fi reluată circulaţia. Se aşteaptă macarale de tonaj foarte mare să ridice vagoanele răsturnate. Sunt 5 vagoane răsturnate, 15 sunt deraiate. Sunt încărcate cu grâu, nu există pericol de explozie sau de contaminare a mediului. Infrastructura este distrusă pe o lungime foarte mare, câteva zeci de metri. Au sărit şi şinele. Nu se poate avansa nicio ipoteză, nu se cunoaşte, deocamdată, cauza producerii incidentului", a spus Florin Homorean.



Potrivit unor surse din anchetă, pe acel tronson de drum viteza era de 70 de km/h, iar până în acest moment nu există informaţii că garnitura ar fi circulat cu o viteză peste limită. Aceleaşi surse menţionează că traficul ar putea fi reluat peste o săptămână.

În cursul nopţii, un tren marfar cu 37 de vagoane încărcate cu cereale a deraiat între Stoeneşti şi Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt.

Potrivit Infotrafic, trenul marfar circula pe ruta Craiova – Bucureşti Nord şi ce avea în componenţă 37 de vagoane încărcate cu cereale, din care 15 au deraiat. Cinci vagoane s-au răsturnat şi pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

La rândul său purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan, spunea că trenul de marfă aparţine operatorului privat Constantin Grup.

Trenurile IR 1591, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate luni dimineaţă, iar călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta ocolitoare prin Caracal - Piatra Olt - Goleşti - Bucureşti Nord (şi retur).

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici