Noi pedepse pentru Fraţii Cămătaru

Fraţii Vasile şi Ion Balin, cunoscuţi drept Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost condamnaţi, marţi, de către Tribunalul Capitalei, la 15 ani de detenţie şi, respectiv, 13 ani, pentru infracţiuni cu violenţă, acestea fiind noi pedepse primite de cei doi interlopi, încarceraţi pentru fapte similare.

284 afișări
Imaginea articolului Noi pedepse pentru Fraţii Cămătaru

Fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru, condamnaţi la 15 ani de detenţie, respectiv la 13 ani (Imagine: Cătălina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea cămătarilor Vasile Balint la 15 ani de închisoare, a lui Ion Balint la 13 ani de închisoare şi a lui Silviu Dudiţă, zis Fluturică, la 12 de ani de încarcerare.

De asemenea, sora fraţilor Cămătaru, Angela Stoica, a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, iar Bogdan Rohat a fost condamnat la zece ani de detenţie.

Ceilalalţi 25 de inculpaţi din această grupare au primit pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani de închisoare.

Alte trei persoane, Gheorghe Şamic, Alexandru Iacob, dar şi mama celor doi fraţi Cămătaru, Smaranda Stoica - zisă Mimi Cămătăreasa - au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, Violeta Molodeţiu a fost achitată, deaorece nu s-a dovedit lipsa intenţiei de a încălca legea.

Potrivit sentinţei Tribunalului Bucureşti, pedepsele dispuse cumulează 191, 2 ani de închisoare.

Dezbaterile în procesul în care fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost judecaţi alături de alte 33 de persoane pentru infracţiuni cu violenţă au fost finalizate în 20 ianuarie, de către Tribunalul Bucureşti. După aproximativ cinci ore în care acuzarea şi apărarea şi-au susţinut pledoariile, procesul s-a încheiat.

Procurorul de şedinţă a cerut condamnarea celor inculpaţi în dosar, arătând că aceştia au acţionat în zona "proxenetismului şi a traficului de persoane, a taxei de protecţie, tâlhărie, înşelăciune, şantaj şi de parazitare a sistemului judiciar".

În replică, avocaţii au cerut fie achitarea, fie schimbarea încadrărilor juridice ale faptelor în infracţiuni cu pedepse mai mici. Totodată, avocaţii au invocat ilegalitatea unor interceptări telefonice.

Fraţii Vasile şi Ion Balint au fost condamnaţi, la începutul lunii martie 2008, pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism.

Într-un alt dosar, în 4 martie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Vasile Balin, zis Sile Cămătaru, la 15 ani de închisoare.

Citeşte şi:

Angajaţii unui restaurant, bătuţi ca să distreze Clanul Cămătaru

Inculpaţii din dosarul Cămătaru rămân cu pedepsele date de CAB

Peste şase ani de închisoare pentru Nuţu Cămătaru

Inculpaţii din dosarul "Clanul Clămparu", cer din nou mutarea procesului

Avocatul fraţilor Cămătaru a fost reţinut şi încarcerat în Penitenciarul Rahova

Judecătoria Slobozia l-a eliberat pe Nuţu Cămătaru, contrazicând raportul Comisiei din penitenciar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici