Noi proteste, în Franţa, faţă de reforma pensiilor. În zeci de oraşe, oamenii au ieşit în stradă

Peste 100.000 de persoane protestează marţi, în zeci de oraşe din Franţa, faţă de reforma pensiilor, iar în unele oraşe au avut loc violenţe sporadice, unii manifestanţi fiind reţinuţi.

181 afișări
Imaginea articolului Noi proteste, în Franţa, faţă de reforma pensiilor. În zeci de oraşe, oamenii au ieşit în stradă

Noi proteste, în Franţa, faţă de reforma pensiilor. În zeci de oraşe, oamenii au ieşit în stradă

Conform cotidianului Le Figaro, la proteste participă aproximativ 140.000 de persoane, în scădere comparativ cu 1 mai. Sunt aproximativ 250 de manifestaţii în zeci de oraşe din Franţa, iar principalele centrale sindicale estimau că vor fi circa 600.000 de protestatari.

În Paris, protestează aproximativ 50.000 de oameni, conform postului BFMTV. Forţele de ordine au verificat circa 2.700 de protestatari, iar 14 au fost reţinuţi.

Grupuri de protestatari au ocupat scurt timp complexul care va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2024, în zona Aubervilliers, la periferia nordică a capitalei Franţei, potrivit agenţiei Reuters.

În oraşul Rennes, forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
proteste,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici