Noi violenţe la Spitalul Colţea, de câteva minute manifestanţii aruncă cu petarde şi pietre

Violenţele s-au mutat în zona Spitalului Colţea, după ce jandarmii s-au întors la Universitate, iar manifestanţii i-au urmărit, aruncând în ei cu petarde şi pietre. Ei au incendiat tomberoane şi un semafor. Jandarmii continuă să dea cu gaze lacrimogene.

1128 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe la Spitalul Colţea, de câteva minute manifestanţii aruncă cu petarde şi pietre

Echipajele de scutieri, suplimentate în zona Spitalului Colţea. Manifestanţii aruncă cu pietre (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Manifestanţii aruncă cu pietre, iar jandarmii încearcă să-i împingă din nou spre Piaţa Unirii.

În zonă intervin şi aproximativ 80 de angajaţi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.

Majoritatea jandarmilor care au mers în zona Piaţa Unirii s-au întors spre Universitate, existând informaţii că manifestanţii violenţi intenţionează să revină în Piaţa Universităţii din mai multe direcţii.

În zona Unirii au mai rămas câteva grupuri de jandarmi, care îi supraveghează pe protestatarii veniţi aici de la Universitate.

Jandarmeria Capitalei continuă să facă apel la calm.

La Universitate, forţele de ordine îi ţin în continuare sub control pe protestatarii rămaşi în această zonă.

Manifestanţii violenţi care au plecat din faţa Palatului Şuţu au dat foc la diverse obiecte când au ajuns în Piaţa Unirii şi au aruncat cu pietre şi cu petarde fumigene. Ei au creat două puncte de incendiere, la distanţă de 50 de metri unul de celălalt. Traficul rutier a fost blocat în zona magazinului Unirea.

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, încercând să-i îndepărteze pe manifestanţi.

Conflicte violente au avut loc anterior în zona Spitalului Colţea şi a magazinului Cocor.

Jandarmii care au suplimentat numărul de scutieri au activat tunurile de lacrimogene de la distanţă.

Studenţii care au plecat din Regie au ajuns la Universitate, ei strigând "Noi suntem studenţi, nu suntem violenţi". Nu s-au înregistrat incidente pe traseu.

Preşedintele UNSR, Ionuţ Poenaru, spune că toţi studenţii şi-au pus banderole albe pentru a se recunoaşte uşor şi a nu fi confundaţi cu cei care instigă la violenţă.

Jandarmeria Capitalei continuă să facă apel la calm.

La Universitate, forţele de ordine îi ţin în continuare sub control pe protestatarii rămaşi în această zonă.

În zona dintre Universitate şi Unirii sunt în continuare manifestanţi violenţi care aruncă cu pietre şi fumigene.

Nicio persoană nu a fost dusă, duminică, până la ora 20.00, la vreo secţie de poliţie în urma incidentelor din Piaţa Universităţii, deşi s-au înregistrat mai multe fapte de huliganism, au declarat surse oficiale.

Dacă sâmbătă după incidentele din Piaţa Universităţii, Jandarmeria a anunţat că au fost identificate 13 persoane care au antecedente în organizarea de astfel de manifestări publice, fără autorizaţie, duminică Secţiile de Poliţie nu au fost sesizate cu vreun caz privind evenimentele înregistrate în jurul orei 19.00 din centrul Capitalei, de la "kilometrul zero al democraţiei".

La ora transmiterii acestei ştiri, 14 persoane au fost duse la Secţia 15 Bucureşti.

Jandarmeria spune că va da informaţii când vor fi centralizate cazurile.

Şi unităţile de Parchet sunt în alertă, după incidentele din Piaţa Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici