Noile completuri de la instanţa supremă au amânat şi dosarele lui Tăriceanu, Greblă şi Ponta

Noile completuri de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

218 afișări
Imaginea articolului Noile completuri de la instanţa supremă au amânat şi dosarele lui Tăriceanu, Greblă şi Ponta

Noile completuri de la instanţa supremă au amânat şi dosarele lui Tăriceanu, Greblă şi Ponta

Noile completuri au fost trase la sorţi în data de 13 decembrie, însă componenţa lor rămâne valabilă pentru anul acesta. Pentru anul 2019, Înalta Curte va organiza o altă tragere la sorţi.

Completul numărul 1 de 5 judecători a amânat pentru 14 ianuarie dosarul în care Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au fost condamnaţi în primă instanţă la câte 2 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, unul dintre apărători fiind în imposibilitate de prezentare.

La acelaşi complet, dosarul „Turceni-Rovinari” în care Victor Ponta şi Dan Şova au fost achitaţi pe fond a fost amânat pentru 14 ianuarie. Amânarea a fost solicitată de avocatul lui Victor Ponta, Florian Şurghie. Pentru aceeaşi dată a fost amânat dosarulîn care Cristian Rizea a fost condamnat pe fond la 4 ani şi 8 luni de închisoare, motivul fiind lipsa de procedură cu acesta din urmă.

Completul numărul 3 de 5 judecători de la instanţa supremă a amânat pentru 28 februarie dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pe fond pentru mărturie mincinoasă. Avocatul lui Tăriceanu, Dan Apostol, a solicitat amânarea cauzei pentru a putea pregăti apărarea, având în vedere că procurorii au depus motivele de apel abia marţi.

Tot pe rolul acestui complet a fost şi procesul în care DNA contestă achitarea lui Toni Greblă. Avocatul acestuia a arătat că Toni Greblă este la Curtea Constituţională şi nu se poate prezenta, miercuri, în faţa instanţei. Un alt inculpat din dosarul lui Toni Greblă, care locuieşte în Târgu Jiu, nu a reuşit să ajungă la proces, astfel că dosarul a fost amânat pe 28 ianuarie.

Componenţa noilor completuri în materie penală este:

C1 penal - Nenita Simona Cristina, Dragomir Iulian, Epure Constantin, Marius Foitos, Matei Ionuţ

C2 penal - Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida

C3 penal - Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina, Iancu Ana

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a organizat pe 13 decembrie noua tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători pentru anul 2018, aşa cum a cerut Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. De data aceasta, sunt în total şase completuri de 5 judecători, spre deosebire de 4, câte erau până acum. La începutul anului 2019, va avea loc o nouă tragere la sorţi.

Au fost trase la sorţi trei completuri de judecători în materie penală şi trei în materie civilă, spre deosebire de câte două, câte erau până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici