Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare, eliberate în toate judeţele

Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare sunt eliberate de marţi în toate judeţele, vechile documente fiind valabile până la expirarea perioadei de valabilitate, nefiind obligatorie preschimbarea acestora.

260 afișări
Imaginea articolului Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare, eliberate în toate judeţele

Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare, eliberate în toate judeţele

Reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cardul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au anunţat că, marţi, s-a încheiat procesul de eliberare a noilor modele de permise de conducere şi certificate de înmatriculare în ţară.

Acţiunea de emitere securizată a noilor modele de permise de conducere şi certificate de înmatriculare a început în 6 octombrie. Noile documente sunt disponibile de marţi şi în judeţul Vâlcea, ultimul în care s-a implementat sistemul.

Noul model de permis de conducere este realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele şi fotografia sunt gravate cu laser, fiind greu de falsificat datorită prezenţei elementelor de siguranţă, lizibile doar în anumite condiţii. De asemenea, actul prezintă o serie de coduri prin care sunt indicate anumite restricţii, cum ar fi cutia automată sau manuală.

Totodată, noul model al certificatului de înmatriculare are un cod de omologare comunitară, două rubrici în care vor putea fi înscrişi atât proprietarul, cât şi titularul certificatului de înmatriculare. Pe noile certificate de înmatriculare nu mai este trecut anul producţiei autovehiculului, ci data primei înmatriculări a acestuia.

Aparatura de editare şi imprimare a noilor permise a costat aproximativ două milioane de euro, fiind achiziţionată în 2005 printr-un program Phare.

Astfel, există două gravoare cu laser care pot emite 400 de permise şi certificate de înmatriculare pe oră, unul fiind destinat Capitalei şi celălalt judeţelor. Alte două gravoare, cu capacitate de o sută de documente pe oră, sunt pentru judeţul Ilfov.

Citeşte şi:

Noile permise de conducere şi certificate de înmatriculare, eliberate începând de luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici