Noroc cu sătenii. Descoperire neaşteptată făcută de priotehniştii care se pregăteau să dinamiteze un pod din Bistriţa | FOTO

Muniţie din al Doilea Război Mondial a fost descoperită, marţi, de priotehniştii din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, care intervin în sprijinul unor echipaje ce lucrează la dinamitarea unui pod rutier în localitatea Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3855 afișări
Imaginea articolului Noroc cu sătenii. Descoperire neaşteptată făcută de priotehniştii care se pregăteau să dinamiteze un pod din Bistriţa | FOTO

Descoperire neaşteptată făcută de priotehniştii care se pregăteau să dinamiteze un pod din Bistriţa

Conform isu Bistriţa-Năsăud, echipajul pirotehnic intervine, marţi, în sprijinul echipelor care lucrează pentru distrugerea unui pod peste râul Ilva, la faţa locului fiind descoperite mai multe elemente de muniţie din al Doilea Război Mondial.

Localnicii din zonă au fost cei care au avertizat autorităţile care vor să dinamiteze un pod vechi pentru a construi altul nou că în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniţie, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

“Din datele primite de la localnici, în zona podului ar fi fost amplasate elemente de muniţie, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial. În timpul misiunii de cercetare a zonei cu detectorul de metale, pirotehniştii au descoperit, până la această dată, patru grenade defensive. Misiunea preventivă şi de ridicare a potenţialelor elemente de muniţie găsite continuă. Pirotehniştii bistriţeni acţionează înaintea echipelor care lucrează pentru distrugerea controlată a podului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Peste râul Ilva, pe raza localităţii Lunca Ilvei, au loc lucrări de modernizare a drumului, care includ şi refacerea totală a unui pod. Podul vechi urmează să fie dinamitat şi să fie construit altul nou.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici