Notarii vor reduce cu 30% onorariile pentru programul "Prima Casă"

Notarii anunţă că vor reduce cu 30% onorariile pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă, pentru persoanele care-şi vor achiziţiona o locuinţă prin programul "Prima Casă".

38 afișări
Imaginea articolului Notarii vor reduce cu 30% onorariile pentru programul "Prima Casă"

Notarii vor reduce cu 30% onorariile pentru programul "Prima Casă" (Imagine: Mediafax Foto)

"Iniţiativa Guvernului României de a oferi o serie de facilităţi, în special tinerilor, pentru achiziţionarea «primei case» constituie unul dintre paşii concreţi care se fac în direcţia unor politici sociale echitabile şi eficiente", informează, joi, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

În acest context, conducerea Uniunii "consideră că poate să i se alăture prin acţiunea de reducerea cu circa 30 % a onorariilor, atât pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă".

UNNPR va înainta ministrului justiţiei propuneri concrete pentru o reducere "considerabilă" a sumelor pe care cei îndreptăţiţi să beneficieze de programul "Prima Casă" le vor achita pentru a deveni "primii proprietari".

Guvernul a anunţat, în urmă cu o săptămână, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici