Nou focar de infecţie în Suceava. 72 de persoane infectate cu COVID-19, la un azil din cadrul Mănăstirii Bogdăneşti

  • DSP a descoperit o contaminare în masă la azilul de bătrâni din cadrul Mănăstirii Bogdăneşti, după ce au fost testaţi rezidenţii şi angajaţii.
  • La ancheta epidemiologică s-a descoperit că 72 de persoane sunt contaminate, 63 de bătrâni şi 9 dintre angajaţi ai căminului.
  • Testarea s-a făcut după ce doi bătrâni din azil au murit de COVID-19.
6484 afișări
Imaginea articolului Nou focar de infecţie în Suceava. 72 de persoane infectate cu COVID-19, la un azil din cadrul Mănăstirii Bogdăneşti

Nou focar de infecţie în Suceava. 72 de persoane infectate cu COVID-19, la un azil din cadrul Mănăstirii Bogdăneşti

Autorităţile au decis să interneze toate cele 72 de persoane la spitalul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

DSP a constatat că bătrânii erau cazaţi în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri şi grupuri sanitare comune, iar „starea de igienă a spaţiilor era satisfăcătoare”.

Pentru că s-a observat că deşi există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului, aceştia au fost duşi la spital.

În tot acest timp comitetul de urgenţă a dispus efectuarea unei dezinfecţii totale în centrul de bătrâni, starea pacienţilor fiind începând de vineri monitorizată de medici epidemiologi din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

La centrul de bătrâni se va numi un responsabil cu organizarea turelor lungi, cel mai probabil de 14 zile, la schimburile de tură urmând a avea loc o testare a celor care ies sau intră în tură. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis în acelaşi timp dotarea centrului de bătrâni de la Bogdăneşti cu echipamente de protecţie pentru personal şi rezidenţi, constând în combinezoane, măşti şi mănuşi de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici