Nouă arestaţi, la Suceava, în cazul traficului de droguri de mare risc

Cele nouă persoane inculpate în cazul traficului internaţional de droguri de mare risc care fuseseră reţinute de procurorii DIICOT Suceava au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de miercuri spre joi, de Tribunalul Suceava.

116 afișări
Imaginea articolului Nouă arestaţi, la Suceava, în cazul traficului de droguri de mare risc

Nouă arestaţi, la Suceava, în cazul traficului de droguri de mare risc (Imagine: DIICOT-DCCO)

Potrivit procurorului-şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, în acest caz au fost audiate 18 persoane - nouă martori şi nouă inculpaţi - care făceau parte din gruparea infracţională organizată specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, cu nucleul în Turcia.

Cazac a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că pe numele celor nouă inculpaţi în acest dosar Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru organizarea unei reţele de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Cei nouă sunt acuzaţi că au traficat spre ţări din vestul Europei o cantitate de aproximativ 80 de kilograme de heroină şi cocaină.

Un număr de 31 de descinderi şi percheziţii au fost făcute, miercuri dimineaţă, în municipiul Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT, la locuinţele membrilor unei reţele de trafic de droguri de mare risc, care transportau stupefiante pe relaţia Turcia - Europa de Vest sau China -Vestul Europei.

Conform unor surse judiciare, bazele grupării, care a acţionat de la sfârşitul anului 2007, au fost puse de patru persoane din cartierul Obcini din municipiul Suceava, acuzate de organizarea mai multor transporturi de droguri de mare risc, heroină sau cocaină, în beneficiul unor reţele internaţionale de traficanţi de droguri, pe ruta Turcia - Europa de Vest sau China ori America de Sud -Vestul Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici