Nouă bărbaţi suspectaţi că tranzacţionau medicamente, reţinuţi pentru tâlhărie şi lipsire de libertate

Nouă bărbaţi suspectaţi că tranzacţionau medicamente oncologice au fost reţinuţi într-un dosar de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, cauza fiind deschisă după o sesizare făcută de unul dintre ei ca urmare a unei neînţelegeri.

298 afișări
Imaginea articolului Nouă bărbaţi suspectaţi că tranzacţionau medicamente, reţinuţi pentru tâlhărie şi lipsire de libertate

Nouă bărbaţi suspectaţi că tranzacţionau medicamente, reţinuţi pentru tâlhărie şi lipsire de libertate

"La data de 18 decembrie 2016, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a sesizat Poliţia Sectorului 4 cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe un bulevard din sectorul 4, a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă de mai multe persoane necunoscute, după care a fost lipsit de libertate şi condus cu un autoturism pe malul Lacului Floreasca, sector 1, de unde a reuşit să fugă. Ulterior, victima a revenit cu trei declaraţii prin care a negat cele sesizate iniţial, afirmând faptul că în seara respectivă a consumat alcool şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat", transmite Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

În realitate, bărbatul îi cunoştea pe cei care l-ar fi agresat.

"În urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi şi conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 4, opt bărbaţi, despre care s-a stabilit faptul că aveau ca preocupare comercializarea ilicită de medicamente oncologice şi că se cunoşteau cu victima, între ei existând un conflict bazat chiar pe acest fapt, legat de tranzacţii anterioare", explică poliţiştii.

În urma percheziţiilor făcute marţi de poliţişti s-au găsit sumele de 16.500 euro, 12.800 lei şi 33 cutii medicamente oncologice, în valoare.totală de aproximativ 86.000 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate, precizează Poliţia Capitalei.

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat faptul că, la data de 18 decembrie 2016, victima a stabilit o întâlnire cu un bărbat, în vederea tranzacţionării de medicamente oncologice. Cel cu care trebuia să se întâlnească a venit însoţit de alţi şase bărbaţi care, la momentul apariţiei victimei, au prins-o şi au lovit-o, în mod repetat, după care i-au sustras două telefoane şi peste 3.000 de lei. Ulterior, partea vătămată a fost urcată cu forţa într-o maşină şi dusă în zona Lacului Floreasca, de unde a reuşit să fugă", transmit poliţiştii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi favorizarea infractorului, cu cei nouă în cauză în stare de reţinere, inclusiv partea vătămată, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici