Nouă din zece orăşeni cumpără cadouri de Moş Nicolae. Care este bugetul mediu

89,6% dintre persoanele din mediul urban intenţionează să cumpere cadouri de Moş Nicolae pentru cei dragi, iar bugetul mediu este de peste 350 de lei, conform unui studiu realizat de către Mednet Marketing Research Center.

715 afișări
Imaginea articolului Nouă din zece orăşeni cumpără cadouri de Moş Nicolae. Care este bugetul mediu

Nouă din zece orăşeni cumpără cadouri de Moş Nicolae. Bugetul mediu e de peste 350 de lei

De-a lungul ultimilor 5 ani (2015-2019), procentul celor care sunt darnici cu ocazia primului moş din decembrie este constant, notează compania într-un comunicat.

Şi în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (72,5%), urmate de jucării (44,2%) şi de articole de îmbrăcăminte/încălţăminte (41,8%). De asemenea, se vor oferi şi fructe, cosmetice/parfumuri sau cărţi. Pe lângă acestea, au mai fost menţionate articole de design, bijuterii şi accesorii, cafea şi accesorii pentru smartphone/tabletă. Cei care nu au avut suficient timp să achiziţioneze toate cadourile sau nu l-au găsit pe cel mai potrivit, vor oferi şi bani (1,5%).

Deşi magazinul fizic rămâne locul principal de achiziţie pentru cadouri (86,6%), magazinele on-line atrag şi ele o parte importanta dintre respondenţi (45,2%), în timp ce un sfert dintre orăşeni (25,7%) aleg şi târgurile de Crăciun pentru acest tip de cumpărături.

Suma medie pe care respondenţii o vor aloca pentru cadourile de Moş Nicolae este de 355,38 lei. Aceasta înregistrează o foarte uşoară creştere în comparaţie cu anul trecut (355,38 lei în 2019 faţă de 345,26 lei în 2018).

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban (oraşe mici – sub 30.000 locuitori, oraşe mijlocii – 30.000-100.000 locuitori, oraşe mari – peste 100.000 locuitori) în perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2019.

Au fost intervievate prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,30%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici