Nouă italieni au fost prinşi în judeţul Brăila cu 155 de ciocârlii vânate ilegal

Nouă italieni sunt cercetaţi pentru că au vânat ilegal 155 de ciocârlii în judeţul Brăila, într-o zonă protejată, iar armele şi muniţia deţinute ilegal au fost confiscate de poliţişti, informează Poliţia Română.

669 afișări
Imaginea articolului Nouă italieni au fost prinşi în judeţul Brăila cu 155 de ciocârlii vânate ilegal

Nouă italieni, cercetaţi pentru că au vânat ilegal 155 de ciocârlii în judeţul Brăila (Imagine: Wikipedia)

Bărbaţii au fost prinşi vânând în albia Bălţii Tătaru, din judeţul Brăila, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

La faţa locului a fost identificat Franco N., stabilit în Bucureşti, care a organizat partida de vânătoare şi le-a prezentat poliţiştilor două autorizaţii de vânătoare colectivă, care nu dădeau participanţilor dreptul de a vâna în zona ariei protejate. De asemenea, organizatorul deţinea şi transporta, fără drept, aproape 1.500 de cartuşe de vânătoare.

Împreună cu organizatorul, se afla şi Renzo G., stabilit tot în Capitală, care avea o armă de vânătoare de calibru 12, deţinută legal şi 190 de cartuşe aferente, însă acesta nu se afla înscris pe cele doua autorizaţii de vânătoare şi nu avea acordul gestionarului fondului de vânătoare pentru a se afla cu arma în acel loc.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, în albia bălţii, de jur împrejurul lacului, au fost identificaţi alţi şapte cetăţeni italieni, care deţineau legal zece arme de vânătoare.

Tot în aceeaşi zonă a fost găsit şi paznicul fondului de vânătoare Constantin P., din Comuna Ciocile, judeţul Brăila, care deţinea, fără drept, 420 de cartuşe de vânătoare.

Armele menţionate, aproape 3.500 de cartuşe, 749 de tuburi de cartuş şi 155 de ciocârlii împuşcate au fost confiscate de poliţişti, iar pe numele italienilor şi al paznicului fondului de vânătoare a fost întocmit dosar penal pentru braconaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici