Noua lege a pensiilor va intra în vigoare la şase luni de la publicarea în Monitor

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare în termen de şase luni de la data publicării în Monitorul Oficial, iar metodologia de recalculare a pensiilor speciale va fi stabilită în 30 zile de la această dată, actualele pensii fiind însă menţinute în plată până la încheierea procesului de recalculare.

434 afișări
Imaginea articolului Noua lege a pensiilor va intra în vigoare la şase luni de la publicarea în Monitor

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare la şase luni de la publicarea în Monitor (Imagine: Mediafax Foto)

Pensiile speciale vor fi recalculate într-o perioadă de 6 luni de la stabilirea metodologiei.

"Cuantumul pensiilor se păstrează în plată în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a legii şi data încheierii procesului de recalculare", se arată în proiectul de lege.

Sumele încasate necuvenit cu titlu de prestaţii de asigurări sociale vor fi recuperate de la beneficiari în termenul de prescripţie de 3 ani. În cazul prestaţiilor de asigurări sociale, altele decât pensiile, sumele vor fi recuperate de către angajator sau, după caz, de instituţia care efectuează plata drepturilor de asigurări sociale.

Sumele rămase nerecuperate de la asiguraţii decedaţi se recuperează de la moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

Guvernul a decis ca proiectul legii pensiilor să fie promovat prin angajarea răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici