Noua secţie de Pediatrie a unui spital din ţară, realizată în mare parte din donaţii, a fost inaugurată joi

  • O nouă secţie de Pediatrie a fost inaugurată, joi, la Spitalul Municipal Făgăraş, din judeţul Braşov.
  • Secţia de Pediatrie are 25 de paturi.
  • Mare parte din banii investiţi au venit din donaţii ale unor firme şi cetăţeni ai oraşului.
248 afișări
Imaginea articolului Noua secţie de Pediatrie a unui spital din ţară, realizată în mare parte din donaţii, a fost inaugurată joi

Noua secţie de pediatrie cu 25 de paturi a fost inaugurată joi, aceasta fiind realizată printr-un efort comun al cetăţenilor, autorităţilor locale, cadrelor medicale, ONG-urilor şi companiilor private.

Clădirea în care a funcţionat până în prezent, veche de aproximativ 110 ani, urmează să fie transformată în ambulatoriu printr-un proiect cu fonduri europene. Numai anul trecut au fost trataţi aici 700 de copii.

Copiii şi părinţii lor vor fi primiţi, de joi, în noul spaţiu. Pediatria şi ambulatoriul aferent vor funcţiona la parter şi primul etaj, în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraş, întinzându-se pe o suprafaţă totală de peste 790 de metri pătraţi.

Transferul efectiv al pacienţilor internaţi în prezent la unitatea spitalicească va începe luni, 15 martie.

„Micii pacienţi şi mămicile vor fi primiţi acum într-un spaţiu mult mai generos. De acum avem toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea actului medical. Odată cu această modernizare şi colegii mei medici şi personalul medical vor munci în condiţii mai bune. Pacienţii pe care îi avem în acest moment internaţi vor fi mutaţi efectiv în noua secţie, începând de luni”, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraş.

În noua secţie s-au amenajat cabinete pentru consultaţii, săli de tratament, cameră de gardă, saloane pentru pacienţi şi însoţitori, saloane de spitalizare de zi, sală de mese cu oficiu, loc de joacă, sală de aşteptare, grupuri sanitare pentru pacienţi şi vizitatori – inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi – vestiare, arhivă.

„Acum sunt condiţii hoteliere, iar după ce va fi dezinfectată secţia, vor fi mutate toate echipamentele. Este un proiect minunat şi vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru asigurarea acestor condiţii de normalitate pentru micuţi”, a declarat Mariana Câju, preşedintele Consiliului de Administraţie a spitalului.

Primăria Făgăraş a finanţat lucrările de reabilitare şi consolidare cu 2,86 milioane de lei din bugetul local, iar unitatea spitalicească alocă aproximativ 290.000 de lei la dotarea cu mobilier şi aparatură.

Pentru dotarea cu paturi şi aparatură medicală, mai multe ONG-uri au mobilizat peste 750 de oameni şi 30 de companii private, suma totală strânsă din donaţii fiind de aproape 153.000 de lei. De asemenea, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Sergiana Braşov în anul 2019, peste 470 de persoane şi 26 de companii au contribuit cu suma totală de 120.000 de lei şi produse. Banii au fost utilizaţi pentru achiziţionarea celor 25 de paturi. În urma apelului Fundaţiei Comunitare, 4 persoane şi 4 companii au donat în total 11.000 de lei, folosiţi pentru realizarea instalaţiei de Oxigen, spitalul completând din fonduri proprii până la suma necesară de 40.000 lei. Totodată, în cadrul evenimentului Bikeathon 2018, organizat de aceeaşi fundaţie, făgărăşeanul Alex Luca a mobilizat peste 123 de biciclişti 21 de susţinători, care au reuşit să strângă suma de 8.185 lei, iar banii au fost donaţi pentru achiziţionarea mobilierului, unitatea spitalicească contribuind din fonduri proprii până la suma necesară de 90.000 lei. Asociaţia Ia Călătoare a mobilizat mai mulţi făgărăşeni, care au contribuit cu 8.750 de lei pentru animarea cu desene a coridorului şi saloanelor de la primul etaj. De asemenea, au donat jucării şi cărţi de colorat pentru locul de joacă.

Asociaţia Scaunul Cincului a donat suma de 3.000 de lei. Un grup de copii din Şoarş au pictat mărţişoare şi le-au donat, iar banii din achiziţionarea acestora au fost donaţi proiectului. De asemenea, făgărăşeanca Nico Opriş şi-a donat talentul artistic şi a dat „viaţă” zidurilor, prin picturile realizate pe coridorul şi încăperile din ambulatoriul Pediatriei. Alţi 21.400 lei au fost donaţi de o companie privată, pentru achiziţionarea de aparatură medicală, urmând ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să completeze din fonduri proprii suma necesară de 200.000 de lei.

Clădirea în care a funcţionat Pediatria până în prezent va fi reabilitată şi transformată în ambulatoriu, printr-un proiect finanţat cu fonduri europene. Valoarea acestuia este de peste 2,3 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici