Noua Zeelandă suprataxează importurile ruseşti, iar Turcia cere anchetă independentă pentru masacrul de la Bucea

În timp ce ONU a actualizat bilanţul victimelor de pe front, tot mai multe ţări, din diverse colţuri ale lumii, iau măsuri împotriva Rusiei.

384 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă suprataxează importurile ruseşti, iar Turcia cere anchetă independentă pentru masacrul de la Bucea

Noua Zeelandă suprataxează importurile ruseşti, iar Turcia cere anchetă independentă pentru masacrul de la Bucea

Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat miercuri că ţara va aplica tarife de 35% la toate importurile din Rusia. Totodată, va extinde interdicţiile existente la export pentru produse industriale strâns legate de industriile strategice ruseşti.

„Imaginile şi ştirile care apar despre atrocităţile comise împotriva civililor în Bucea şi în alte regiuni ale Ucrainei sunt respingătoare şi reprobabile, iar Noua Zeelandă continuă să răspundă actelor de agresiune fără sens ale lui Putin”, a precizat ministrul de externe, Nanaia Mahuta.

Cifrele ONU: 1.480 de morţi civili

Nici Turcia nu stă cu mâinile încrucişate. „Aşteptările noastre esenţiale este că se va deschide o anchetă independentă asupra evenimentelor pentru a stabili cine este responsabil”, a anunţat de Ministerul turc de Externe, într-o declaraţie privind masacrele de la Bucea şi de la Irpin.

„Este inacceptabil să ţintiţi civili nevinovaţi”, se arată în declaraţia care afirmă că „Turcia împărtăşeşte durerea poporului ucrainean”.

Aproape 1.500 de civili au murit şi peste 2.000 au fost răniţi, este bilanţul, în rândul populaţiei ucrainene, al războiului început odată cu invazia din 24 februarie. Cifrele au fost prezentate de Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Într-un comunicat, ONU afirmă că până acum au fost înregistrate 1.480 de morţi civili şi 2.195 de răniţi. Printre cei decedaţi se numără 321 bărbaţi, 211 femei şi 61 copii, precum şi 815 adulţi încă neidentificaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici