Nouăsprezece percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune. Prejudiciul este de 10 milioane de lei

Poliţiştii fac, marţi, 19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov la societăţi din domeniul construcţiilor, publicităţii şi comerţului, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Valoarea prejudiciului este de 10 milioane de lei şi cinci persoane vor fi audiate.

187 afișări
Imaginea articolului Nouăsprezece percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune. Prejudiciul este de 10 milioane de lei

Nouăsprezece percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune. Prejudiciul este de 10 milioane de lei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, fac, marţi, 19 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

Cercetările vizează reprezentanţi ai unor firme din domeniul construcţiilor, publicităţii şi comerţului, suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit IGPR, persoanele vizate ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive.

"În fapt, în contabilitate ar fi fost înregistrate facturi emise de societăţi-fantomă (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), controlate de persoanele bănuite, precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitaţi fiind retrasă ulterior, în numerar", arată IGPR.

Cinci persoane vor fi audiate în acest caz. Totodată, vor fi puse în aplicare 60 de ordonanţe de ridicare de înscisuri de la alte societăţi despre care există date că ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de aceleaşi "societăţi-fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 10 milioane de lei.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici