Noul coronavius. Sociologul Didier Raoult critică studiul care propune dexametazona ca tratament pentru pacienţii cu COVID-19

  • Sociologul francez, Didier Raoult, critică studiul care propune dexametazona ca tratament pentru pacienţii cronici care au COVID-19.
  • „Suntem şocaţi de rata mare a mortalităţii din grupul SOC (Standard of care) din studiul Recovery”, a scris expertul, citând diverse cifre.
  • Critica expertului vine imediat după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a felicitat echipa de cercetători britanici, miercuri, pentru munca depusă privind testele pe administrarea dexametazonei la pacienţii cu COVID-19..
2193 afișări
Imaginea articolului Noul coronavius. Sociologul Didier Raoult critică studiul care propune dexametazona ca tratament pentru pacienţii cu COVID-19

Noul coronavius. Medicul Didier Raoult critică studiul care propune dexametazona ca tratament pentru pacienţii cu COVID-19

Noul coronavirus „împarte” lumea medicală în două tabere. La doar câteva minute după publicarea primelor rezultate ale unor teste clinice efectuate în cadrul studiului Recovery, profesorul Didier Raoult a publicat un mesaj pe Twitter, în care critică rezultatele testelor.
 
Conform studiului, un medicament din familia steroizilor, dexametazona, ar reduce mortalitatea cu o treime la pacienţii cu forme grave de COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a felicitat echipa de cercetători britanici, miercuri, pentru munca depusă. Totuşi,  pentru directorul general IHU Mediterranée, Didier Raoult, există probleme legate de medicamentul-minune.
 
„Suntem şocaţi de rata mare a mortalităţii din grupul SOC (Standard of care) din studiul Recovery”, a scris expertul, citând diverse cifre.
 
„41% la pacienţii ventilaţi. 25% la pacienţii care necesită oxigen. 13% în grupul celor care nu necesită nicio intervenţie.”.
 
Pentru comparaţie, Didier Raoult a dorit să evidenţieze cifrele oraşului Marsilia, unde a fost testat tratamentul cu hidroxiclorochină. Astfel, specialistul aminteşte că, la Terapie Intensivă, 16% dintre pacienţi au decedat, o rată care scade la 5% pentru pacienţii internaţi, dar cu forme mai uşoare şi la 0,6% pentru cei trataţi cu hidroxiclorochină, conform datelor sale. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici