Noul Episcop de Huşi a fost întronizat duminică în prezenţa IPS Teofan. Mii de persoane au participat la ceremonie | FOTO, VIDEO

Mii de persoane au participat, duminică, la ceremonia de înscăunare a noului Episcop de Huşi, Preasfinţitul Ignatie Mureşanul. Slujba a avut loc în Curtea Episcopiei Huşilor şi a fost oficiată de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa episcopilor din întreaga ţară.

1721 afișări
Imaginea articolului Noul Episcop de Huşi a fost întronizat duminică în prezenţa IPS Teofan. Mii de persoane au participat la ceremonie | FOTO, VIDEO

Noul Episcop de Huşi a fost întronizat duminică în prezenţa IPS Teofan. Mii de persoane au participat la ceremonie | FOTO, VIDEO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Mitropolitul Moldovei a vorbit despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

”Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei”, a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici