Noul sediu al ambasadei SUA - o clădire verde cu piatră din cariere româneşti

Noul sediu al ambasadei SUA la Bucureşti va reflecta cultura şi patrimoniul României, urmând ca o parte din piatra folosită pentru exteriorul clădirii să provină din carierele româneşti, a declarat, joi, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Jeri Guthrie-Corn.

68 afișări
Imaginea articolului Noul sediu al ambasadei SUA - o clădire verde cu piatră din cariere româneşti

Noul sediu al ambasadei SUA - o clădire verde cu piatră din cariere româneşti

Jeri Guthrie-Corn a făcut aceste declaraţii joi, la "Green Cafe: Sediu nou pentru ambasada SUA la Bucureşti", un eveniment dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri interesaţi de construcţii verzi.

"Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult decât atât. Este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de puternicul parteneriat SUA-România. Atât pentru mine, cât şi pentru guvernul american este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă", a declarat Jeri Guthrie-Corn.

Ea a spus că o mare parte din piatra folosită pentru exteriorul clădirii va proveni din cariere româneşti, iar pentru decorarea interiorului ambasadei vor fi folosite lucrări ale artiştilor români.

"În acelaşi timp, noul sediu demonstrează clar angajamentul SUA de a proteja mediul înconjurător", a spus diplomatul american. Jeri Guthrie-Corn a amintit că la proiectul de construcţie a sediului noii ambasade se colaborează cu RoGBC (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi).

Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale cât şi spaţii comerciale, în apropierea pădurii Tunari. La construcţia sa lucrează peste 300 de angajaţi, majoritatea români. Conform estimărilor Ambasadei SUA, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari, iar printre subcontractori figurează firmele Bog'Art, Sommering-Mech, LaFarge şi Titan Mar.

Pentru noul sediu se vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maxim lumina naturală. În interior vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două nivele, iar amplasarea sediului se va face lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.

Ambasada SUA a inaugurat, la 28 mai, lucrările la noul sediu al ambasadei. O săptămână mai târziu, şantierul a fost jefuit de persoane necunoscute, care au sustras mai multe laptop-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici