Noul şef al Poliţiei Române a fost învestit în funcţie

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, i-a urat, joi, noului şef al Poliţiei Române, Gheorghe Popa, să îşi fundamenteze activitatea pe profesionalism, responsabilitate şi integritate.

1 afișare
Imaginea articolului Noul şef al Poliţiei Române a fost învestit în funcţie

David l-a învestit în funcţie pe noul şef al Poliţiei Române

"La acest început de drum, aşteptările sunt foarte mari, pentru ca Poliţia Română să fie o unitate de elită a Ministerului, dar, în primul rând, să fie acea instituţie a statului aflată în fiecare clipă în slujba cetăţeanului. Această provocare este foarte importantă pentru mandatul dumneavoastră, care trebuie să se bazeze pe trei elemente principale: profesionalism, responsabilitate şi integritate. Vă spun, fără falsă modestie, că chestorul Popa are aceste atribute", a declarat Cristian David.

Ministrul David a făcut referire şi la necesitatea creşterii gradului de instruire şi de dotare a Poliţiei Române, amintind că, în spaţiul european, cooperarea se bazează pe cele mai moderne tehnici specifice.

"Este foarte important, ca să diminuăm fenomenul delincvenţei juvenile, al criminalităţii organizate, să asigurăm în şcoli acel climat de siguranţă, pentru copii şi pentru profesori", a adăugat David.

La rândul său, şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, a declarat că este încântat de noua funcţie, care reprezintă cea mai înaltă treaptă profesională ocupată, dar îngrijorat de responsabilitatea pe care acesta o aduce.

"Este un sentiment contradictoriu, un amestec de bucurie şi satisfacţie, dar şi îngrijorare. Bucurie şi satisfacţie pentru că am ajuns pe cea mai înaltă funcţie a carierei profesionale, îngrijorare pentru faprul că realizez responsabilitatea funcţiei şi realizez care sunt principiile care jalonează activitatea de viitor a Poliţiei Române", a precizat Gheorghe Popa.

Noul şef al Poliţiei Române a declarat că principala sa preocupare este siguranţa cetăţeanului.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini. Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de ministrul Cristian David şi chestorul Gheorghe Popa. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici