Nu se mai impune carantină pentru cei care vin din Spania în România

  • Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România
  • Decizia a fost luată de Comitetul Naţional de Urgenţă, luni seară
11847 afișări
Imaginea articolului Nu se mai impune carantină pentru cei care vin din Spania în România

Nu se mai impune carantină pentru cei care vin din Spania în România

Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România, în urma unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, luată luni seara.

Potrivit deciziei, se aprobă eliminarea Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

„Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emise de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicaţiile asupra domeniului sănătăţii publice. Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevăzută la art.2 se analizează toate implicaţiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autorităţile administraţiei publice centrale, potrivit domeniului de competenţă”, se arată în decizie.

Persoanele care vin din Spania urmau să fie carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, începând de marţi, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista cu ţările din Zona galbenă, unde există un risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici