- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.06.2022, 23:45)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Număr record de universităţi româneşti în clasamentele universitare mondiale
A 19-a ediţie a celui mai consultat clasament internaţional al universităţilor din lume, QS World University Rankings, publicat miercuri, cuprinde 13 universităţi româneşti, cu două mai multe decât anul trecut.
Urmărește
2047 afișări
Număr record de universităţi româneşti în clasamentele universitare mondiale
Potrivit unui comunicat al QS Quacquarelli Symonds, analişti globali în domeniul învăţământului superior, din totalul instituţiilor clasate în România, 10 rămân stabile şi doar una scade, în timp ce două sunt listate pentru prima dată.
În acest an, toate universităţile româneşti se află sub Top-1000, inclusiv Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai, care sunt cele mai bine clasate universităţi din ţară. Acestea se plasează în intervalul 1001-1200.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Kamala Harris acordă primul interviu solo în calitate de candidată democrată. Cum a reacționat Donald Trump
-
Venezuela arestează cetăţeni americani, spanioli şi cehi pentru „complot pentru destabilizarea ţării”. Răspunsul SUA
-
O rachetă lansată din Yemen a declanşat sirenele în centrul Israelului
-
Ucraina ar avea motive militare să lovească mai adânc în Rusia, afirmă un oficial NATO
România înregistrează scăderi la majoritatea indicatorilor QS. Cu toate acestea, înregistrează progrese în ceea ce priveşte renumele angajatorului, 7 dintre universităţi îmbunătăţindu-şi scorurile la acest indicator. În ciuda acestui fapt, niciuna dintre universităţile româneşti nu intră în Top-600 mondial pentru acest indicator.
Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai bine cotată universitate din ţară atât de angajatori, cât şi de cadrele universitare, conform sondajelor QS.
„Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava are cel mai mare număr de studenţi internaţionali din România. Obţine cel mai mare scor al locaţiei în oricare dintre indicatorii QS, situându-se pe locul 374 în lume” se arată în comunicat.
În ceea ce priveşte cercetarea, România prezintă o prevalenţă în domeniul ingineriei şi tehnologiei, care reprezintă 32% din producţia sa de cercetare între 2016 şi 2021. În cadrul acestui domeniu, accentul a fost pus pe ingineria petrolieră.
„Această ediţie a QS World University Rankings relevă faptul că universităţile româneşti nu au reuşit să continue să progreseze aşa cum au făcut-o în clasamentele anterioare. Cu toate acestea, perspectiva este departe de a fi sumbră şi este mai degrabă una de stabilitate generală decât de declin sever”, a declarat Ben Sowter, vicepreşedinte senior al QS.
„Egalitatea în educaţie a fost o provocare pe termen lung pentru România, multe persoane din comunităţile rurale luptând pentru a avea acces la educaţie de calitate. La aceasta se adaugă faptul că multe obstacole educaţionale încep mai devreme pentru elevi. Într-adevăr, ratele de alfabetizare în rândul elevilor de liceu, în ciuda creşterii pe parcursul mai multor ani, rămân comparativ scăzute", a adăugat acesta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Miliardarul Ray Dalio avertizează că democrația SUA e în pericol, indiferent dacă va câștiga Trump sau Harris: „Există riscul unui război civil”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Primarul Municipiului Galați, despre inundațiile care au ucis 4 oameni: „Au fost făcute lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii de drenaj, dar apa a fost prea mare”
S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Moștenitorul impreiului Alpin și celebra influenceriță și-au spus ADIO! S-a rupt lanțul de iubire după 4 luni
CANCAN.RO
Clauza secretă din contractul chefilor Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea cu PRO TV. Ce nu au voie să facă în timpul filmărilor la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Galaţiul şi Vasluiul nu scapă de ploi torenţiale. Avertizare cod galben emisă de ANM
-
astăzi, 10:36