Numărul cazurilor confirmate cu gripă porcină a ajuns la 907 în România

Numărul total al persoanelor confirmate cu virusul AH1N1 a ajuns la 907, dintre care 352 pacienţi se află încă sub tratament, două dintre aceste situaţii reprezentând cazuri severe, înregistrate la Rădăuţi şi Iaşi, a declarat, luni, premierul interimar, Emil Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor confirmate cu gripă porcină a ajuns la 907 în România

Numărul cazurilor confirmate cu gripă porcină a ajuns la 907 în România (Imagine: Mediafax Foto)

El a participat, împreună cu ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, la şedinţa Comitetului de coordonare pentru supravegherea şi controlul îmbolnăvirilor prin virusul AH1N1.

La sfârşitul şedinţei, şeful Guvernului a asigurat că situaţia este menţinută sub control de către autorităţi şi a recomandat din nou populaţiei să respecte regulile de igienă personală.

El a amintit că programul de vaccinare împotriva virusului AH1N1 va începe, la nivel naţional, la 26 noiembrie.

Boc a mulţumit cadrelor medicale pentru modul cum gestionează situaţia şi a asigurat că Executivul va căuta soluţii financiare pentru plata orelor suplimentare prestate de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici