Numărul de copii solicitanţi de azil în UE a crescut cu 72% în 2021, mulţi dintre ei provenind din Afganistan

Numărul copiilor neînsoţiţi care au cerut azil în Uniunea Europeană în 2021 a crescut cu 72%, pe măsură ce numărul refugiaţilor care au sosit din Afganistan a crescut puternic, a anunţat miercuri biroul de statistică al blocului comunitar.

112 afișări
Imaginea articolului Numărul de copii solicitanţi de azil în UE a crescut cu 72% în 2021, mulţi dintre ei provenind din Afganistan

În general însă, numărul solicitanţilor de azil cărora li s-a acordat protecţie în Uniunea Europeană a scăzut cu 5% anul trecut, a precizat Eurostat, fără a oferi motive, scrie Reuters.

Eurostat a precizat că 23.255 de minori neînsoţiţi au solicitat azil anul trecut, în creştere de la 13.550 în 2020. Cei mai mulţi dintre cei care au venit din Afganistan, unde talibanii au preluat puterea de la fostul guvern susţinut de SUA în august anul trecut, erau de sex masculin şi aveau vârsta de 16 sau 17 ani.

Economia acestei ţări devastate de război s-a prăbuşit anul trecut şi mii de persoane au fugit după retragerea forţelor americane şi a altor forţe străine.

Anul trecut, statele UE au acordat azil în 267.360 de cazuri, dintre care jumătate dintre solicitanţi au fost consideraţi refugiaţi, iar restul au primit statutul de protecţie subsidiară şi umanitară.

Cetăţenii sirieni au reprezentat peste un sfert din cazurile de azil aprobate anul trecut, urmaţi de afgani şi venezueleni. Germania, Franţa şi Italia au fost principalele lor destinaţii.

Pe baza datelor disponibile, ţările UE au acordat azil la 5 070 de minori neînsoţiţi, dintre care 34 % au primit statutul de refugiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici