Numărul de posturi din Ministerul Justiţiei va fi diminuat cu 90 locuri, dintre care 51 ocupate

Numărul de posturi din Ministerul Justiţiei va fi diminuat de la 385 la 295 locuri, dintre care 51 ocupate, în baza unei hotărâri de reorganizare a instituţiei aprobată, miercuri, de Executiv, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

21 afișări
Imaginea articolului Numărul de posturi din Ministerul Justiţiei va fi diminuat cu 90 locuri,  dintre care 51 ocupate

Numărul de posturi din Ministerul Justiţiei va fi diminuat cu 90 locuri, dintre care 51 ocupate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Actul normativ stabileşte numărul maxim de personal cu care ministerul va funcţiona începând cu 1 septembrie 2010.

Ioana Muntean a afirmat că hotărârea de guvern stabileşte ca numărul de secretari de stat să se reducă la 2 şi diminuează numărul de posturi de la 385 la 295.

Din cele 90 de posturi din organigrama ministerului, 39 sunt vacante, bugetate, iar 51 ocupate. Vor fi astfel realizate economii de 780.000 lei pe lună.

Totodată, sunt desfiinţate şi direcţiile generale din cadrul ministerului, urmând ca direcţiile să fie coordonate direct de ministru sau de către demnitarul ori înaltul funcţionar desemnat de ministrul Justiţiei, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici