Numărul infracţiunilor din perioada Paştelui, mai mare decât în 2011

Poliţiştii au constatat, în perioada sărbătorilor de Paşte, 937 infracţiuni, cu 86 mai multe decât în 2011, însă anul acesta s-au înregistrat mai puţine accidente rutiere şi vătămări corporale, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

53 afișări
Imaginea articolului Numărul infracţiunilor din perioada Paştelui, mai mare decât în 2011

Numărul infracţiunilor din perioada Paştelui, mai mare decât în 2011 (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sursei citate, anul acesta, s-au înregistrat cu 19 accidente mai puţin decât de anul trecut, iar numărul vătămărilor corporale a scăzut cu două.

Christian Ciocan a precizat că numărul suspecţilor depistaţi de poliţişti este de 819, cu 78 mai mulţi decât anul trecut.

Din totalul infracţiunilor din perioada Paştelui de anul acesta, peste 500 au fost depistate în flagrant. Dintre cei 819 suspecţi prinşi, 44 au fost reţinuţi, 33 au fost arestaţi, iar 21 erau urmăriţi la nivel naţional şi internaţional, potrivit unui comunicat de marţi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, poliţiştii au aplicat 12.828 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.858.572 lei, se mai arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI),

Peste 30.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne (MAI) au asigurat zilnic, în perioada Sărbătorilor de Paşte, măsurile pentru asigurarea liniştii şi siguranţei publice, au precizat reprezentanţii ministerului.

Astfel, la nivel naţional, au acţionat peste 11.000 de poliţişti, 7.000 de jandarmi, 3.000 de poliţişti de frontieră, 7.000 de pompieri şi alţi lucrători ai MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici