Numărul oilor salvate de pe nava scufundată a crescut. Alte trei nave au venit în ajutor | FOTO

Mai mult nave şi ambarcaţiuni intervin pentru a salva oi de pe nava scufundată la Midia. La bordul vasului se aflau 14.000 de animale.

26458 afișări

UPDATE ora 17.29 Alte trei nave au venit în ajutor pentru salvarea oilor de pe vasul răsturnat duminică în Portul Midia. În total, autorităţile intervin cu şase ambarcaţiuni pentru a salva cât mai multe din cele aproximativ 14.000 de oi de pe nava cu pavilion Palau. Până acum au fost salvate 32 de animale.

Pe lângă cele două ambarcaţiuni ale Gărzii de Coastă şi un bombardier al ISU, autorităţile au mai adus duminică seară nava Hercules şi două şalupe ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

De asemenea, operaţiunii de salvare a ovinelor s-a alăturat personal din cadrul tuturor instituţiilor de forţă.

Autorităţile au în plan să reducă unghiul de înclinare al navei, pentru a putea să fie remorcată la cheu.

Tot duminică seară au fost întinse două rânduri de baraje antipoluante şi unul de forţă, conform ISU Constanţa.

Ştirea iniţială:

Două oi din cele 14.000 aflate pe nava scufundată în Portul Midia au fost salvate până acum.

Autorităţile au început operaţiunea de salvare a oilor vii cu două nave ale Gărzii de Coastă, în cooperare cu o ambarcaţiune tip bombard aparţinând ISU Dobrogea.

Până acum, autorităţile au anunţat că au salvat două oi.

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de sirieni.

Toţi membri echipajului au fost salvaţi şi aduşi teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

În aceste momente, vasul este jumătate sub apă, însă scufundarea sa a fost oprită.

ISU Constanţa a anunţat că s-a întrunit şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă şi se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate. Încă nu se cunoaşte numărul ovinelor care au scăpat cu viaţă în urma accidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oi,
salvare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici