Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Numărul persoanelor depistate că muncesc la negru în Capitală a crescut de peste şase ori în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, de la 124 la 820, a declarat miercuri, inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.

53 afișări
Imaginea articolului Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a spus că în primul trimestru din 2011 au fost depistate 820 de persoane care munceau fără să aibă încheiat contractul individual de muncă, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval au fost identificate doar 124 de cazuri.

Constantin Bujor a explicat că această creştere este atât urmarea intensificării acţiunilor de control ale ITM, cât şi a situaţiei economice a ţării.

Potrivit acestuia, cele mai multe persoane care nu au încheiate contracte individuale de muncă activează în domenii precum construcţii, prestări servicii, alimentaţie publică, panificaţie, comerţ, protecţie şi pază.

Şeful ITM Bucureşti a atras atenţia angajatorilor că începând din luna mai, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, aceştia vor răspunde penal dacă vor utiliza mai mult de cinci persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă.

Totodată, inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Dantes Bratu, a anunţat că la nivelul întregii ţări vor fi intensificate acţiunile de control pentru depistarea muncii la negru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici