Numărul persoanelor infectate cu gripă porcină în România a ajuns la 2.830

Alte 165 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, cele mai multe în Bucureşti (50) şi judeţul Hunedoara (14), totalul cazurilor înregistrate la nivel naţional ajungând la 2.830.

306 afișări
Imaginea articolului Numărul persoanelor infectate cu gripă porcină în România a ajuns la 2.830

Numărul persoanelor infectate cu gripă porcină în România a ajuns la 2.830 (Imagine: Mediafax Foto)

Din cele 165 de cazuri noi, 11 cazuri au fost confirmate în Dâmboviţa, câte opt în Argeş şi Suceva, şapte în Arad, câte şase în Botoşani, Cluj şi Vrancea, câte cinci în Bacău, Galaţi, Prahova şi Ilfov, patru în Harghita, câte trei în Alba, Călăraşi, Olt şi Timiş, câte două în Bihor şi Covasna, câte unul în Brăila, Buzău, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea.

În urma confirmării de cazuri cu gripă A/H1N1, în ultimele 24 de ore, vor fi suspendate, pentru şapte zile, cursurile din câteva unităţi de învăţământ din Craiova şi Focşani.

Astfel, în perioada 26 noiembrie - 3 decembrie, se suspendă cursurile la Şcoala generală nr. 30 din Craiova, iar în perioada 27 noiembrie - 4 decembrie nu se vor ţine cursuri la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Focşani.

Ministerul Sănătăţii precizează că diferenţa de un caz la total (vineri 2.830 în loc de 2.831, faţă de cele 2.666 de cazuri totale raportate joi) este cauzată de raportarea dublă a unui caz din judeţul Sibiu.

Opt persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1 sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic, a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici