Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina a depăşit cifra de 5 milioane

Peste cinci milioane de persoane din Ucraina au fost nevoite să se refugieze în alte ţări din cauza invaziei militare ruse, anunţă agenţiile Naţiunilor Unite, potrivit unui bilanţ actualizat vineri.

111 afișări
Imaginea articolului Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina a depăşit cifra de 5 milioane

Numărul refugiaţilor care au părăsit Ucraina a depăşit cifra de 5 milioane

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat că, până vineri, 4,79 de milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara. De asemenea, sunt 215.000 de cetăţeni străini care se aflau în Ucraina şi au trebuit să plece din cauza intervenţiei militare ruse, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), citată de cotidianul Le Monde.

Cei mai mulţi refugiaţi, 2,75 de milioane, au ajuns în Polonia, conform postului de televiziune Sky News.

În România au ajuns 726.857 de refugiaţi din Ucraina, în Rusia 484.725, în Ungaria 447.053, iar în Republica Moldova 419.499, potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

În plus, sute de mii de ucraineni şi-au părăsit casele din cauza confruntărilor militare, dar au rămas pe teritoriul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
ucraina,
refugiaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici