Numărul şcolilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

Numărul şcolilor în care elevii primesc o masă caldă a crescut de la 350 la 450. Decizia reprezintă un nou pas pentru combaterea abandonului şcolar, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

277 afișări
Imaginea articolului Numărul şcolilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

Numărul şcolilor în care elevilor li se acordă o masă caldă a crescut de la 350 la 450

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului şcolar prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru creşterea numărului de unităţi de învăţământ preuniversitar şi evidenţa numărului de elevi care vor beneficia de programul masă caldă”, a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Astfel, a crescut numărul şcolilor care beneficiază de program de la 350 la 450, respectiv cu 38.000 de elevi.

Pe timpul cursurilor, elevii din cele 450 de şcoli primesc zilnic, gratuit, fie o masă caldă, fie un pachet alimentar în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei per beneficiari.

„Finanţarea acestui program pilot se alocă bugetelor locale ale unităţilor sau subdiviziunilor administrativ teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unităţile pilot din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti. Astfel, în anul acesta este de suma de 147.000 lei, iar în anul 2023 suma va fi de 266.510 lei”, a afirmat Deca.

Repartizarea pe judeţe a banilor se află pe circuitul de avizare interministerială, spune ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şcoli,
masă caldă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici