Numărul solicitărilor la Ambulanţa Bucureşti, cu 50% mai mare decât duminică. Care sunt sfaturile medicilor

Solicitările la ambulanţele din Bucureşti-Ilfov au crescut, luni, de la o oră la alta, ajungând până la prânz la aproape 250, cu aproape 50 % mai multe decât ziua precedentă, majoritatea pacienţilor reclamând probleme digestive, iar la SMURD situaţia e la fel de grea, 25% fiind cazuri foarte grave.

192 afișări
Imaginea articolului Numărul solicitărilor la Ambulanţa Bucureşti, cu 50% mai mare decât duminică. Care sunt sfaturile medicilor

Numărul solicitărilor la Ambulanţa Bucureşti, cu 50% mai mare decât duminică. Care sunt sfaturile medicilor (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

"Dacă în prima zi de Paşti numărul solicitărilor a fost puţin mai mic decât cel al unei zile obişnuite de duminică, astăzi (luni-n.r.), de la ora 8.00 la ora 12.00, au fost 234 de solicitări, mai mult de jumătate urgenţe, cele mai multe pentru suferinţe digestive. Este o creştere cu 46,25 la sută faţă de duminică", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr Alis Grasu.

Ea a precizat că Sărbătorile Pascale continuă luni şi marţi şi de aceea ar fi bine ca măcar "în ceasul al 12-lea" oamenii să revină la o alimentaţie ponderată, altfel riscul unor complicaţii digestive pare inevitabil.

La SMURD şi UPU Floreasca au fost aproximativ 200, respectiv 250 de cazuri pe zi, din păcate "un sfert din cazuri foarte grave", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bucureşti şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.

"Din nefericie un sfert dintre cazurile care au ajuns la noi au fost extrem de grave. Am avut două intoxicaţii involuntare, una din judeţul Dâmboviţa, în stare foarte gravă care a băut Furadan, pentru că a confundat sticla, iar alta din Ploieşti care a făcut aceeaşi confuzie, dar cu antigel. Ca număr total de cazuri sunt cu aproape 20 la sută mai puţine la Unitatea de Primiri Urgenţe Floreasca şi cam 200 pe zi la SMURD, dar sunt cazuri foarte grave", a explicat medicul Bogdan Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici