Numărul solicitărilor la urgenţă a crescut cu 5% în week-end din cauza căldurii

Numărul solicitărilor la urgenţă a crescut cu 5% la nivel naţional, de vineri până luni dimineaţă, din cauza căldurilor, numărul persoanelor căzute în stradă în acest interval oscilând între 90 şi 100, a declarat, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

18 afișări
Imaginea articolului Numărul solicitărilor la urgenţă a crescut cu 5% în week-end din cauza căldurii

Numărul solicitărilor la urgenţă a crescut cu 5% în week-end din cauza căldurii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Acesta a arătat că serviciile de urgenţă au primit 17.68 de apeluri de la persoane care reclamau alterarea stării de sănătate din cauza căldurii. De vineri până luni, au fost înregistrate 530 de cazuri de persoane care au căzăut în stradă, a spus raed Arafat.

Subsecretarul de stat a mai precizat că nu toate cazurile de persoane căzute în stradă au legătură cu temperaturile foarte ridicate.

"Există situaţii în care se poate vorbi despre o agravare a stării de sănătate din cauza caniculei, dar nu putem vorbi despre 90-100 de persoane care au căzut în stradă din acest motiv", a precizat Arafat.

Potrivit acestuia, nu au existat cazuri speciale şi nu s-a înregistrat niciun deces din cauza caniculei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici