Nuţu Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, a fost eliberat, joi dimineaţă, din Penitenciarul Jilava, după ce a ispăşit restul din pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Vasile Balint, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

655 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Nuţu Cămătaru a fost eliberat din Penitenciarul Jilava (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

 

Nuţu Cămătaru le-a spus jurnaliştilor care îl aşteptau la ieşirea din Penitenciarul Jilava că sunt locuri libere la arest, "all inclusive", "mai are câteva cazări".

"Din cauza voastră am ajuns eu aici şi fratele meu stă în lanţuri în Germania tot din cauza voastră", le-a spus Nuţu Cămătaru jurnaliştilor.

Întrebat ce va face când va ajunge acasă, Nuţu Cămătaru a spus că se duce să îşi vadă copiii şi prietenii.

El a adăugat că va merge la un post de televiziune pentru a face declaraţii, spunând: "Acum nu mai am nimic de pierdut".

Nuţu Cămătaru a plecat cu o maşină care îl aştepta în faţa penitenciarului.

Nuţu Cămătaru s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei, după ce în 11 mai fusese condamnat la şase ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile.

După ce a fost încarcerat, Nuţu Cămătaru a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare, cerând să fie pus în libertate întrucât a executat deja mai bine de şase ani de închisoare. Cererea acestuia a fost respinsă de instanţă.

Sile Cămătaru, condamnat în acelaşi dosar la 13 ani de închisoare cu executare, pe numele căruia a fost emis mandat de urmărire internaţională, a fost prins în noaptea de 11 spre 12 mai, în Germania, de poliţiştii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt. Acesta urmează să fie extrădat în România, potrivit oficialilor Poliţiei Române.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.

Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecaţi Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturică" Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici