Nuţu Cămătaru era director de imagine la o firmă de construcţii, iar un lider al Sportivilor are 12 clase şi este translator de limba germană

Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, era angajat, la momentul reţinerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcţii, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menţionează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

3528 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru era director de imagine la o firmă de construcţii, iar un lider al Sportivilor are 12 clase şi este translator de limba germană

RECHIZITORIU: Nuţu Cămătaru era angajat ca director de imagine al unei firme (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax foto)

Conform rechizitoriului, Nuţu Cămătaru era, la momentul la care a fost ridicat de către anchetatori, "director de imagine la SC Doremit SRL".

Potrivit aceluiaşi document, Nuţu Cămătaru are 10 clase, este căsătorit, recidivist şi nu a recunoscut faptele de care este acuzat.

La rândul său, fratele lui Nuţu, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este muncitor, însă nu era angajat la momentul reţinerii. Sile Cămătaru are, spun procurorii, opt clase, nu este căsătorit şi are şase copii, dintre care patru sunt minori. Nici acesta nu a recunoscut acuzaţiile formulate, pe numele său, de către anchetatori.

Fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, Mario Balint, în vârstă de 22 ani, deferit justiţiei în stare de libertate în acelaşi dosar, este menţionat în rechizitoriu ca fiind student în anul III la Universitatea "Dimitrie Cantemir" Bucureşti, nu este căsătorit, nu are antecedente penale şi, la fel ca tatăl lui, nu a recunoscut nicio acuzaţie.

Tot în rechizitoriul DIICOT se precizează că Marian Bucur, zis Cenuşă, unul dintre liderii grupării Sportivilor, are 12 clase, iar ocupaţia lui este de translator de limbă germană. Acesta nu avea loc de muncă, este căsătorit şi nu şi-a recunoscut faptele.

Un "locotenent" al grupării Sportivilor, Eugen Pârvan, alias Pitbull Mic, are 12 clase şi este pensionat pe caz de boală, spun procurorii DIICOT.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor "Cămătarii" şi "Sportivii", fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti au deferit justiţiei 54 de inculpaţi, zece în stare de arest preventiv, printre care Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Cristian Radu Roşca, urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracţionale constituite în Bucureşti şi în Ilfov, potrivit unui comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Grupările infracţionale organizate, a arătat DIICOT, cunoscute sub denumirile Cămătarii şi Sportivii, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, notează anchetatorii, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Ion şi Vasile Balint şi alţi membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Aceştia fuseseră reţinuţi, împreună cu alţi 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, avocaţii Daniel Giuglea şi Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzaţi de sprijinirea grupării Cămătarilor şi favorizarea infractorului, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici