Nuţu Cămătaru s-a recăsătorit cu fosta soţie în penitenciar

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, condamnat pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată, s-a căsătorit, miercuri, în Penitenciarul Jilava, cu fosta sa soţie, Lidia Balint, cu doar o săptămână înainte de judecarea unei cereri de eliberare condiţionată pe care a formulat-o, aflată pe rolul JS4.

1302 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru s-a recăsătorit cu fosta soţie în penitenciar

Nuţu Cămătaru s-a recăsătorit cu fosta soţie în penitenciar (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Ion Matei)

Potrivit unor surse din Penitenciarul Jilava, la cununia civilă a soţilor Balint au participat zece persoane, numărul maxim prevăzut de lege pentru ceremonii de acest gen organizate în penitenciare.

Căsătoria civilă a fost oficiată de un ofiţer al stării civile din Primăria Jilava.

"Ceremonia a început puţin după ora 10.00 şi s-a încheiat după prânz. Conform legii, mirii şi invitaţii lor beneficiază de o vizită de două ore. De asemenea, persoana condamnată poate cere o vizită intimă de 48 de ore, însă Balint Ion nu a solicitat aşa ceva", au declarat sursele citate.

Aceleaşi surse au declarat că niciunul din invitaţi nu era "persoană cunoscută", de la ceremonie lipsind fratele lui Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

Potrivit dosarului de penitenciar, Ion Balint era, în februarie 2005, la momentul încarcerării sale, însurat cu Elena Gabriela Ioniţă.

Fosta şi, de miercuri, actuala soţie a lui Nuţu Cămătaru, Lidia Balint, l-a vizitat pe actualul ei soţ şi în cursul zilei de marţi, conform evidenţelor Penitenciarului Jilava.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale lor au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2007, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat într-un caz amplu de crimă organizată în care fratele său a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

Între timp, într-un alt proces, Nuţu Cămătaru a fost condamnat la 13 ani de detenţie, iar fratele său la 15 ani, pentru infracţiuni de crimă organizată. Hotărârea în acest caz nu este însă definitivă.

Închis în prezent la Penitenciarul Jilava, Nuţu Cămătaru a făcut de-a lungul timpului mai multe cereri de eliberare condiţionată, toate respinse. Cea mai recentă dintre ele urmează a fi luată în discuţie de un complet al Judecătoriei Sectorului 4 (JS4) în data de 8 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici