O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean - Mediafax

O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

O absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii "Spiru Haret" a câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce în vara lui 2010 i s-a interzis să participe la examenul de titularizare organizat la Buzău.

428 afişări

Imaginea articolului O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

O absolventă a Universităţii Spiru Haret a câştigat un proces intentat Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean

Potrivit avocatei Anda Voicilă, cea care a reprezentat-o în faţamagistraţilor de la Tribunalul Buzău pe absolventa de facultatecare a dat ministerul în judecată, instanţa i-a dat cîştigde cauză tinerei care, deşi este posesoarea unei diplomede facultate, nu a fost lăsată să participe la examenul detitularizare din vara anului trecut pe motiv că forma deînvăţământ urmată nu era acreditată în momentulînscrierii.

Sursa citată precizează că clienta sa a frecventat la Buzăucursurile Facultăţii de Limbi Străine, forma de învăţămînt ladistanţă, în perioada 2004 - 2008, ea susţinând licenţa şi obţinânddiploma aferentă.

 

În anul 2009, ea a fost lăsată să participe la examenul detitularizare cu această diplomă, însă un an mai târziu, dupăizbucnirea scandalului pe baza diplomelor obţinute de studenţii dela Universitatea "Spiru Haret", acesteia nu i s-a maipermis să intre în sala de examen pentru a susţine concursul detitularizare.

Ulterior, absolventa de la Universitatea "Spiru Haret" adat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean şi MinisterulEducaţiei, iar în urma procesului care s-a desfăşurat pedurata a trei termene magistraţii de la Tribunalul Buzău i-au datcîştig de cauză reclamantei.

Decizia va putea fi însă atacată cu recurs fie de InspectoratulŞcolar Judeţean Buzău, fie de Ministerul Educaţiei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
ABSOLVENTĂ ,
CÂŞTIG PROCES ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.