O adolescentă a murit după o operaţie de apendicită acută

O adolescentă în vârstă de 13 ani, din oraşul prahovean Mizil, a murit, marţi, la Spitalul Orăşenesc din localitate, la zece minute după ce a fost scoasă din sala de operaţii, unde fusese supusă unei operaţii de apendicită acută, şi dusă în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

1483 afișări
Imaginea articolului O adolescentă a murit după o operaţie de apendicită acută

O adolescentă a murit după o operaţie de apendicită acută

Potrivit doctorului Romeo Mărgărit, directorul medical al Spitalului orăşenesc Mizil, fetei i s-a făcut brusc rău, intrând în stop cardiorespirator, iar asistentele şi medicii care erau de serviciu au încercat să o resusciteze, dar eforturile acestora au fost zadarnice.

"A fost o fetiţă de 13 ani adusă cu apendicită acută în spitalul nostru, pot să vă spun că anestezicul a fost bun, operaţia a decurs bine, dar la zece minute după operaţie pacienta a decedat în Secţia de Terapie Intensivă. Era un copil sănătos, bine dezvoltat, părea mai mare decât vârsta pe care o avea, a fost resuscitată de doctori şi de asistente, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Vom vedea ce s-a întâmplat, tot personalul din spital, implicat în caz, a dat explicaţii la Ploieşti la Autoritatea de Sănătate Publică, unde au fost chemaţi cu fişele de observaţie şi cu toate documentele. Nu pot să mă pronunţ ce s-a întâmplat, s-a folosit o substanţă uzitată în mod obişnuit, e vorba de ketamină, chiar nu-mi dau seama ce s-a întâmplat", a declarat doctoral Romeo Mărgărit, directorul medical al Spitalului orăşenesc Mizil.

Familia fetei îi acuză însă pe medici că nu şi-au dat toată silinţa pentru a salva viaţa fetiţei şi spun că se vor adresa Colegiului Medicilor Prahova pentru efectuarea anchetei în acest caz.

"Nu şi-au dat interesul, copilul nu merita soarta asta, le-am dus fetiţa pe picioare şi acum e moartă. O să vedem cine e vinovat şi să răspundă, dacă e din cauza lor, copilul a murit nevinovat, cu zile", a declarat Tudor Aron, tatăl fetiţei.

În replică, doctorul Romeo Mărgărit, directorul medical al Spitalului orăşenesc Mizil a mai precizat că fetiţa "a fost tratată bine, medicii şi-au dat silinţa şi au făcut tot ce-au putut ca să o salveze".

La ora transmiterii ştirii, corpul fetei a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici