O asistentă a lipit cu leucoplast o suzetă de gura unui bebeluş pentru că plângea

O femeie din Timiş a depus reclamaţie la Direcţia de Asistenţă Socială şi la Poliţie, acuzând că, internată fiind în spital cu băieţelul ei în vârstă de două luni, l-a găsit pe acesta cu suzeta lipită de gură, iar asistenta i-ar fi spus că a recurs la această soluţie pentru că "urla ca un nebun".

179 afișări
Imaginea articolului O asistentă a lipit cu leucoplast o suzetă de gura unui bebeluş pentru că plângea

O asistentă a lipit cu leucoplast o suzetă de gura unui bebeluş pentru că plângea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Femeia, din localitatea timişeană Satchinez, acuză cadrele medicale de la Spitalul de Copii "Luis Ţurcanu" din Timişoara că au lipit o suzetă de gura bebeluşului, cu leucoplast.

Manuela Crişan a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că s-a internat zilele trecute la Spitalul de Copii "Luis Ţurcanu" din Timişoara împreună cu copilul ei de două luni, care avea o hemoragie la cap, otită şi convulsii, iar luni seară a descoperit că una dintre asistente i-a lipit suzeta de gură cu un leucoplast.

"Luni noaptea, pe data de 13 septembrie, la ora 23.45, când am mers să îmi alăptez copilul, l-am găsit cu suzeta lipită de guriţă cu un leucoplast. Îi ţinea practic suzeta să nu îi cadă din guriţă. Nu am avut nicio intenţie să-i suprind, era pur şi simplu o oră normală de alăptare. Dimineaţa, când am revenit să alăptez, copilul nu mai avea leucoplastul pe guriţă. În momentul în care am întrebat asistenta care se ocupă de bebeluşi de ce i-a lipit fiului meu suzeta cu leucoplast, mi-a răspuns: «urla ca un nebun»", a afirmat Manuela Crişan.

Ea a spus că a făcut reclamaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi la Poliţia Timiş.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului de Copii "Luis Ţurcanu" din Timişoara, Eugen Boia, a recunoscut că personalul medical a lipit suzeta de gura copilului, "cu o bucată mică de leucoplast", susţinând însă că mama bebeluşului a "reconstituit" ulterior faptele pentru a putea poza, deoarece la momentul respectiv nu avea telefonul mobil la ea.

"Este vorba de un sugar de două luni, din Satchinez. Eu nu am văzut reclamaţia, însă la o primă vedere ar fi vorba de o prezentare eronată a faptelor, prin furnizarea unor fotografii fabricate. Copilul suferă de sindrom convulsiv recurent, iar personalul medical a lipit suzeta cu o bucată mică de leucoplast, însă pentru a se evita complicaţiile, cum ar fi hipoxia şi convulsiile. Mama a văzut, însă nu a putut fotografia la momentul respectiv, pentru că nu avea telefonul la ea. Mai apoi a reconstituit faptele, ea a lipit leucoplastul şi a făcut fotografiile (care însoţesc reclamaţia depusă la DGASPC Timiş - n.r), probabil pentru a obţine avantaje financiare sau a aduce prejudicii spitalului", a afirmat Boia.

Acesta a adăugat că lipirea de leucoplast la nivelul feţei copilului se regăseşte şi în manevrele de îngrijire medicală, atunci când "se vrea menţinerea la nivelul feţei copiilor a diferitelor instrumente medicale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici