O asistentă în vârstă de 32 de ani a murit din cauza Covid-19 la câteva zile după ce a născut

O asistentă de numai 32 de ani din Buzău a murit marţi, din cauza Covid-19, la câteva zile după ce a născut prin cezariană.

3520 afișări
Imaginea articolului O asistentă în vârstă de 32 de ani a murit din cauza Covid-19 la câteva zile după ce a născut

O asistentă în vârstă de 32 de ani a murit din cauza Covid-19 la câteva zile după ce a născut

„Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU - SMURD, care a decedat în această dimineaţă la un spital din Capitală. Dispariţia fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toţi şi suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanţe”, au anunţat marţi reprezentanţii UPU Buzău.

Asistenta în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în 30 decembrie la UPU - SMURD, cu tuse şi febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru Covid acasă.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă şi, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic şi respirator, cu saturaţie bună.

Mai târziu, asistenta a fost transferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.

„S-a luat legătura cu Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, a mai anunţat sursa citată.

Asistenta era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici