O asistentă medicală a murit la Spitalul de Urgenţă Craiova la scurt timp după ce a născut. Nici copilul nu a supravieţuit. Soţul tinerei: „A fost chemată pentru cezariana asta”

  • Femeia avea 27 de ani şi era din judeţul Gorj
  • Tânăra a născut prin cezariană în data de 20 mai, deşi iniţial avea termen 11 iunie
  • Bebeluşul a murit la naştere, iar mama câteva ore mai târziu
  • Poliţia face cercetări pentru a stabili dacă este vorba despre o culpă medicală
15132 afișări
Imaginea articolului O asistentă medicală a murit la Spitalul de Urgenţă Craiova la scurt timp după ce a născut. Nici copilul nu a supravieţuit. Soţul tinerei: „A fost chemată pentru cezariana asta”

O asistentă medicală a murit la Spitalul de Urgenţă Craiova la scurt timp după ce a născut. Nici copilul nu a supravieţuit. Soţul tinerei: „A fost chemată pentru cezariana asta”

O tânără de 27 de ani din Gorj a murit la câteva ore după ce născut la Spitalul Judeţean din Craiova. Nici bebeluşul nu a supravieţuit.

Femeia lucra ca asistent medical la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu. Potrivit soţului tinerei, aceasta avea o sarcină fără probleme şi făcuse analize suplimentare în Statele Unite ale Americii şi în Germania pentru a exclude orice suspiciune. Sarcina a fost monitorizată încă de la început de un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova care, iniţial, i-a spus că sorocul ar fi pe 11 iunie.

Pe 18 mai a anunţat-o însă ca va naşte prin cezariană şi a chemat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova în data de 20 mai.

“ Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic. Sarcina...să zicem că era la termen. A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut. Pe 20 ne-am prezentat la blestematul spital, la Craiova.  Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul care a putut doar să-mi spună că  <îi pare rău>. ”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negrea, soţul tinerei

 În timpul naşterii, bebeluşul a murit, iar mama a decedat câteva ore mai târziu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a sesizat Poliţia şi reprezentanţii Medicinei Legale care încearcă acum să afle ce a dus la această tragedie.

În funcţie de rezultatele anchetei poliţiei şi de rezultatele necropsiei vom lua şi la nivelul spitalului măsurile legale corespunzătoare. Dacă va fi cazul, vom sesiza Consiliul Etic, vom sesiza Colegiul Medicilor, dacă va exista vreo culpă medicală”, a declarant, pentru MEDIAFAX, Teodor Sas, managerul SJU Craiova

Până acum, familia nu a depus plângere împotriva medicilor. Poliţiştii au deschis un dosar penal penal pentru ucidere din culpă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici