O bacterie a fost descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar. Instituţia verifică dacă se impun sancţiuni

Spitalul Universitar din Capitală a descoperit în urmă cu câteva zile bacteria bacil pioacinic, într-una din sălile de ginecologie unde aveau loc intervenţii cronice, însă nu obstetrice, instituţia precizând că încăperea este închisă pentru decontaminare, iar posibilitatea infectării este nulă.

1746 afișări
Imaginea articolului O bacterie a fost descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar. Instituţia verifică dacă se impun sancţiuni

O bacteriea fost descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar. Instituţia verifică dacă se impun sancţiuni

„Departamentul de Prevenire şi Control Infecţii Nosocomiale colectează în permanenţă probe din toate ariile terapeutice, conform normelor sanitare interne şi internaţionale. Mai mult, autoexigenţa ne impune să depăşim aceste standarde. Proba pozitivă la bacilul piocianic a fost recoltată în dimineaţă zilei de 20 august dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zonă, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu 5 zile înainte să se recolteze probele, respectiv între 15-19 august. Sala respectivă este utilizată pentru intervenţii cronice, exclus cele din obstetrică. Aşadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă”, au declarat reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Aceştia mai arată că bacteria respectivă se dezvoltă în apă stătută, iar nefolosirea instalaţiilor implică asemenea riscuri.

„Tocmai de aceea se efectuează controale în permanenţă, iar o eventuală descoperire duce la măsuri severe de decontaminare până când probele vor ieşi negative. Este motivul pentru care sala a fost deocamdată închisă. Întrucât în context au apărut precizări legate de controlul Ministerului Sănătăţii, menţionăm că acesta s-a încheiat înainte de 14 august şi a fost efectuat la cererea managementului SUUB. Se vor analiza cu certitudine şi condiţiile în care a apărut acest incident numai la unul dintre filtre, deşi erau două, iar dacă se vor identifica neconformităţi sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toţi cei implicaţi vor fi sancţionaţi conform reglementărilor în vigoare”, a mai precizat sursa citată.

După ce medicii Spitalului Universitar vor avea rezultatele analizelor, ele vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici