O bază sportivă de tradiţie a ajuns motiv de dispută între autorităţile locale şi centrale. Reacţii vehemente după vizita ministrului Sporturilor

  • Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a făcut o vizită neanunţată la Galaţi pentru a vizita Bazinul Olimpic de înot, aflat într-o stare avansată de degradare.
  • Demnitarul a spus că ministerul nu are bani pentru refacerea bazei şi a propus să o cedeze autorităţilor locale.
  • Autorităţile locale susţin că ministrul face jocuri de imagine în condiţiile în care ele au făcut mai multe demersuri pentru a prelua baza sportivă.
369 afișări
Imaginea articolului O bază sportivă de tradiţie a ajuns motiv de dispută între autorităţile locale şi centrale. Reacţii vehemente după vizita ministrului Sporturilor

Mediafax FOTO

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a mers marţi la Galaţi pentru a vizita Bazinul Olimpic de înot, aflat într-o stare avansată de degradare. În timpul vizitei fulger, ministrul a spus că Ministerul pe care-l conduce nu are bani pentru refacerea bazei de tradiţie. De aceea, Ionuţ Stroe ar vrea să cedeze bazinul autorităţilor locale.

„Am venit să observ realitatea sportului românesc la faţa locului... acest loc este din păcate abandonat, asta-i realitatea sportului. În ultimii zece ani, nepăsarea a făcut ca acest bazin de înot să ajungă în acest fel. Este un obiectiv al Ministerului Tineretului şi Sporturilor, soluţii există, nu doar în campania electorală... Resursele ministerului sunt limitate... Soluţia este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Judeţean este la îndemână, ar fi un prim pas, ar oferi posibilitatea viitorului Consiliu Judeţean. O resursă foarte nefolosită, dacă nu ignorată, vorbim despre fondurile europene”, a declarat, la Galaţi, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe.

Declaraţiile ministrului au stârnit reacţia autorităţilor gălăţene. Acestea spun că s-au făcut numeroase demersuri pentru trecerea bazelor sportive de la Guvern la administraţia locală. În plus, Ionuţ Stroe este acuzat că a venit la Galaţi ca să facă campanie electorală.

„Noi am făcut mai multe demersuri ca să luăm această bază sportivă şi alte obiective lăsate de minister în paragină. Avem şi hotărâri ale consilierilor judeţeni. Domnul ministru a venit la Galaţi în campanie electorală, ca să ne spună ceea ce noi ştim: ministerul vrea să scape de aceste baze, noi le vrem, dar tot ministerul nu face paşii necesari. Astăzi le preluăm dacă ni le dă, culmea chiar am făcut o nouă solicitare ministerului pe această temă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Şi reprezentanţii Primăriei Galaţi au făcut demersuri pentru a intra în posesia Bazinului Olimpic. Acestea au eşuat.

„Ministrul Sporturilor se face că nu ştie. La Consiliul Local, consilierii au aprobat propunerea mea privitoare la preluarea bazei sportive de la Direcţia Judeţeană pentru Sport. Pentru ca transferul de proprietate să se realizeze mai este nevoie de o hotărâre de Guvern. Cine îl opreşte pe ministru să semneze documentul? Dorim să luăm baza pentru că doar în acest fel municipalitatea va putea să investească în bază. Primăria vrea să modernizeze bazinul şi anexele şi să le redeschidă pentru public şi pentru sportivii de performanţă”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Bazinul Olimpic din oraşul Galaţi a fost deschis în anul 1970 şi a găzduit mai multe competiţii naţionale şi internaţionale de înot şi polo pe apă. Bazinul a funcţionat până în anul 2005. Atunci a fost închis din cauza unor probleme la sistemul de evacuare a apei. Între 2009 şi 2011 Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat mai multe sume de bani pentru reabilitarea bazei, dar lucrările au fost abandonate. Acum baza este într-o stare de avansată de degradare şi are nevoie de reparaţii capitale pentru a fi utilizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici