O comisie va verifica modul în care SJU Ploieşti a cheltuit banii de la CJ Prahova

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, marţi, constituirea unei comisii formate din consilieri judeţeni şi angajaţi ai instituţiei care să verifice, în următoarele trei luni, modul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a cheltuit fondurile primite de la CJ.

88 afișări
Imaginea articolului O comisie va verifica modul în care SJU Ploieşti a cheltuit banii de la CJ Prahova

O comisie va verifica modul în care SJU Ploieşti a cheltuit banii de la CJ Prahova

Consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, marţi după-amiază, în şedinţă extraordinară, constituirea unei comisii de anchetă formată din membrii Comisiei de sănătate din cadrul CJ şi membri din aparatul de specialitate al acestei instituţii, care va verifica modul în care au fost cheltuiţi banii primiţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti de la CJ Prahova, administrator al unităţii medicale.

Propunerea privind înfiinţarea acestei comisii aparţine consilierilor PDL şi a fost votată de majoritatea consilierilor prezenţi la şedinţă, singurul care s-a abţinut fiind vicepreşedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu (PNL), acesta nemotivându-şi public decizia de a nu vota.

Comisia urmează să-şi desfăşoare activitatea pe o perioadă de trei luni, timp în care va verifica documentele care stau la baza cheltuirii banilor pe care SJU Ploieşti i-a primit de la CJ Prahova.

Anul acesta, Consiliul Judeţean Prahova a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti aproximativ opt milioane de lei.

Decizia privind înfiinţarea acestei comisii are la bază "ultimele evenimente desfăşurate la nivelul SJU Ploieşti, precum şi necesitatea reglementării activităţii acestei instituţii în sensul respectării legalităţii, a normalităţii şi pentru grabnica îmbunătăţire a serviciilor oferite locuitorilor judeţului Prahova", se arată în expunerea de motive care stă la baza hotărârii prin care s-a înfiinţat comisia.

În urmă cu două săptămâni, o comisie de anchetă de la Ministrul Sănătăţii a început un control la SJU Ploieşti, după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Rezultatele verificărilor de la SJU Ploieşti, prezentate luni de către secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, arată că unitatea medicală a primit suficiente fonduri, însă există probleme legate de modul în care au fost cheltuiţi banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici