O companie arabă vrea să angajeze două mii de români

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj ar putea organiza, în martie, o bursă a locurilor de muncă pentru o companie aeriană arabă care intenţionează să recruteze două mii de persoane care să lucreze ca însoţitori de zbor.

139 afișări
Imaginea articolului O companie arabă vrea să angajeze două mii de români

O companie arabă vrea să angajeze două mii de români (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a avut, în cursul zilei, o întâlnire cu reprezentanţii companiei, care caută două mii de cetăţeni români, cunoscători ai limbii engleze, care să lucreze în Emiratele Arabe Unite ca stewardese şi stewarzi.

"Am avut discuţii cu reprezentanţii companiei respective din Emirate, care caută două mii de persoane pentru angajare. Ei vor reveni la mijlocul lunii viitoare la Cluj pentru finalizarea discuţiilor, iar în martie sau aprilie am putea organiza o bursă a locurilor de muncă pentru posturile oferite de ei”, a spus Don.

El a subliniat că organizarea unei astfel de burse a locurilor de muncă ar fi o bună oportunitate de angajare a tinerilor clujeni, în special absolvenţi de liceu, care cunosc limba engleză.

Potrivit lui Don, reprezentanţii companiei oferă angajaţilor un salariu lunar de 2.500 de dolari, plus alte facilităţi.

Daniel Don a adăugat că o condiţie eliminatorie este cunoaşterea limbii engleze şi că se mai cer cunoştinţe de ospătari pentru viitorii angajaţi.

Potrivit acestuia, interlocutorii i-au spus că intenţionează să înfiinţeze în România, la Bucureşti sau Cluj, o firmă de consultanţă care să faciliteze plecarea românilor la muncă în Emirate, pe posturile din domeniul aerian.

"Vor să se ocupe de recrutarea de personal pentru liniile aeriene din Emirate”, a conchis directorul AJOFM Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici